top of page

Holistische geneeswijzen vs. Reguliere therapie

Bijgewerkt op: 9 dec. 2023

Je hebt vanalles geprobeerd en staat voor een dichte deur, de reguliere zorg kan en of wil niets meer voor je betekenen. Dit betekent niet dat je pad van zelfheling stopt voor die dichte deur, de uitnodiging is om een nieuwe deur te vinden: de deur naar alternatieve geneeswijzen. Als de reguliere zorg je niet verder kan helpen zijn er gelukkig nog holistische geneeswijzen. Holistische geneeswijzen pakken alles mee, alle lagen van je 'zijn': mentaal, fysiek, energetisch en spiritueel (je hart).


Holistische Geneeswijze
Wat als de reguliere zorg je niet verder kan helpen?

Wat doe je als de reguliere zorg je niet verder kan helpen?


Afgelopen zomer maakte ik van dichtbij mee dat een familielid van een bekende zichzelf van het leven had beroofd. Al jaren was deze jongeman opzoek naar zichzelf, ‘lost’, hij wist niet wat hij met zichzelf en met het leven aan moest. Hij had meerdere malen bij de reguliere zorg aangeklopt om hulp, maar vanwege wachtlijsten konden ze hem niet helpen, zelfs niet terwijl hij daar om vroeg. Tijdens de laatste poging en vraag om hulp, werd hij wederom opnieuw afgewezen en kreeg hij te horen “Je zult moeten wachten, we hebben nu geen plek voor je.” Wat resulteerde in zijn besluit om er op dat moment direct een einde aan te maken. Het leven was voor hem uitzichtloos.
“Ik heb therapie gehad, ben naar een psycholoog geweest, heb anti depressiva geslikt en nog steeds kom ik niet verder…”


Dit soort berichten ontvang ik regelmatig. Mensen die verschillende vormen van therapie hebben geprobeerd en niet verder komen. Er blijft iets sudderen, iets onder de oppervlakte blijft vragen om aandacht. Veel therapieën vanuit de reguliere zorg bieden hulp op cognititief niveau en fysiek niveau: ze werken met èn vanuit het hoofd (mentale lichaam) en het fysieke lichaam, want dat is tastbaar, te begrijpen, te voelen, te zien en te volgen. (Terugkerende) Klachten die we ervaren kennen meestal een oorsprong vanuit energetisch disbalans. Traumatische ervaringen uit dit leven en vorige levens wordt opgeslagen in het energetische lichaam en in het (onder)bewustzijn. Dit is waarom we dieper willen graven naar de onderliggende trigger en wanneer we deze vinden, deze ook direct willen helen. Deze triggers kunnen we alleen niet altijd met het blote oog zien, met het oor horen of met de handen voelen. Energetisch disbalans kunnen we helen wanneer we ergens aandacht naartoe brengen en ons bewustzijn erop leggen - daar waar aandacht naartoe gaat, gaat energie stromen. Een meer holistische geneeswijze kan een uitkomst zijn voor fysieke, mentale en energetische healing.


Met alleen praten helen we niet de energetische wond, we maken de tot dan toe slapende wond wakker. Met het slikken van anti depressiva onderdrukken we de energetische wond zodat het niet wakker wordt, maar blijft de energetische wond wel sluimeren en aanwezig in de cellen van ons lichaam.


Hoe herken je of je trauma bij je draagt die van invloed is op je mentale en fysieke gezondheid?

Enkele voorbeelden zijn:

 • Het gevoel dat we niet volledig onszelf zijn en we niet in ons kracht staan.

 • We ervaren terugkerende gedachtepatronen, angst patronen, negatieve belemmerende overtuigingen, fysieke klachten, onzekerheden, depressies, stress, verdriet, ongezonde relaties.

 • Je voelt je niet op je plek hier op aarde, weet niet wat je hier komt doen, ziet het nut niet in van het leven.

 • Je ervaart verslavingen of hebt trauma ervaren zoals seksueel misbruik, mishandeling, scheiding van je ouders, ruzies thuis, financiële problemen thuis, emotioneel afwezige ouders enzovoort.

 • Je ervaart dat iets je belemmerd in het hebben van liefdevolle open relaties tot anderen.

 • Je werkt hard, staat veel voor anderen klaar en gaat voorbij aan je eigen geluk en behoeftes.


Kies voor alternatieve holistische geneeswijzen, zorg en therapie

Het hebben van (terugkerende) fysieke klachten zoals blessures, infecties en zelfs ernstige ziektes zoals kanker kunnen het effect zijn van energetisch disbalans in het energetische lichaam. Ons fysieke lichaam is een communicatie middel, het fysieke lichaam laat ons weten wanneer er energetisch iets uit balans is en laat weten dat we ergens naar moeten luisteren en aandacht aan moeten geven, iets wat we regelmatig niet doen. We gaan door met de drukte van alledag, waardoor de klachten aanhouden en soms zelfs erger worden.


Je moet je voorstellen dat al onze cellen een opslagcentrum zijn van alle herinneringen en gebeurtenissen in ons leven, letterlijk elk gesprek, ieder woord die we hebben ontvangen en hebben uitgesproken is opgeslagen in ons energetische systeem. Je kan je misschien voorstellen wat voor impact een traumatische ervaring kan hebben op onze gezondheid en hoe deze gestagneerde, zware 'negatieve' energie onze levensenergie en levenskracht onderdrukt. Deze informatie aan herinneringen zit veelal opgeslagen in ons onderbewustzijn en vanuit het cognitieve - de mind (onze geest) komen we niet makkelijk bij de kern van het probleem: het zaadje van de oorzaak. We zijn in staat om het probleem te herkennen maar het vinden van de oorzaak èn deze helen is een heel ander niveau van bewustwording. Dit is waar het in de reguliere zorg vast kan lopen en alternieve holisitische geneeswijzen een bijzonder alternatief kan zijn.


“De arts zei tegen me, ik kan je niet meer verder helpen, je bent uitbehandeld.”


Ga opzoek naar de juiste holistische geneeswijze die voor jou goed voelt

Wat doe je als de reguliere zorg letterlijk de deur dicht gooit? Je kan opzoek gaan naar holistische geneeswijzen, want die zijn er! Het voordeel van bepaalde holistische geneeswijzen is dat ze direct naar de 'angel', de kern van het probleem kunnen gaan. Een holistische geneeswijze concentreert zich op het mentale stuk, het fysieke lichaam, het energetische lichaam en het (onder)bewustzijn.

Zoals plantmedicijnen en energetische healingsessies, deze holische geneeswijzen werken direct op het onderbewustzijn en het energetische en spirituele lichaam, ook wel het zielenlichaam genoemd.

Daar waar energie en informatie zit opgeslagen van het verleden en vorige levens. Wanneer je kiest voor een holistische geneeswijze, probeer dan voor jezelf goed te doorvoelen en uit te zoeken of de geneeswijze naar de diepte van je onderbewustzijn gaat en neem in je keuze ook mee of het een ervaring gaat zijn die je bewust kan ervaren. Want, de reis hier op aarde is ervoor bedoeld om het leven, trauma en emoties te ervaren, hiervan te leren en als ziel te groeien. Hoe meer karma we oplossen, hoe minder we doorgeven aan ons nageslacht en hoe minder we bij ons dragen als we ooit weer (moeten en of willen) incarneren terug op aarde.


Houd er rekening mee dat zowel een energetische healingsessie als een plantmedicijn reis je precies brengt wat in het moment passend is voor de reis van je ziel, het kan betekenen dat niet alles in één keer wordt "opgelost" of wordt "opgeruimd". Daarnaast zijn je eigen intenties en wil mega van belang.


Misschien ben je sceptisch over alternatieve geneeswijzen en dat is prima, maar als de reguliere zorg je niet verder kan helpen, dan is het misschien wel de moeite waard om het een kans te geven, vind je niet?

Hieronder lees je enkele holistische geneeswijzen waar ik mee werk en/of ervaring mee heb en waar bijzonder resultaat mee behaald wordt op alle lagen van je zijn. Belangrijk bij alternatieve geneeswijzen is dat je er voor open staat en bereidt bent om het echt aan te willen gaan, want als je gesloten blijft en er niet in gelooft zal het niet werken en zal je niet de heling vinden waar je naar verlangt.


Holistisch genezen met de heilzame werking van plantmedicijnen
 • Ceremoniële cacao ceremonie is een bijzondere hartelixer, erg vriendelijk en toegankelijk. Het is het medicijn voor het hart en helpt je om meer af te zakken van je hoofd naar je hart. Hierdoor kom je makkelijk bij je gevoelswereld, emoties en intuïtie. Het is geen psychedelica dus je reist er niet mee in de diepere lagen van je bewustzijn en bent nog steeds heel erg in 'control'.

 • Cacao / Choco Bliss ceremonie zijn psilocybine chocolaatjes met mao-remmer. Dit prachtige medicijn voor de ziel helpt je heling te vinden op zielsniveau. Het is een heel toegankelijk en liefdevol plantmedicijn waarmee je in de diepere lagen van je (onder)bewustzijn kunt reizen en inzichten en boodschappen zal ontvangen die je helpen richting te vinden in je leven.

 • Kambo is een heilzaam plantmedicijn wat komt van de stoffen van een pad uit de Amazone. Deze liquid heelt het lichaam van bacteriën en infecties.

 • Changa DMT is een bijzonder plantmedicijn welke ervoor zorgt dat de prikkel naar de hersenen wordt stilgelegd waardoor je in een hele korte tijd direct kunt afreizen naar je (onder)bewustzijn en het ego herkent en los laat. Je ontvangt bijzondere inzichten en leert jezelf nog beter kennen.

 • Ayahuasca of San Pedro zijn twee hele krachtige plantmedicijnen uit de amazone en de bergen in Peru. Ceremonies met deze plantmedicijnen is hard werken en je maakt diepe reizen voor het helen van trauma's uit dit leven en vorige levens. Deze plantmedicijnen brengen krachtige en waardevolle inzichten en helen het lichaam.

Mocht je hier meer informatie over willen kun je contact met me opnemen voor advies.


Holistisch genezen dankzij de diepe werking van een energetische healingsessie
 • Innerlijk Kind / Jeugd trauma heling: met deze bijzondere healing maak je verbinding met het innerlijk kind in jou wat zich in het moment wil aandienen. Het is een hele liefdevolle healing waarbij er via het (onder)bewustzijn aandacht wordt gebracht naar thema's en traumatische ervaringen uit het verleden. Door hier bewustzijn naartoe te brengen kan je direct in het moment helen.

 • Voorouder en familie trauma heling: deze unieke healing met sjamanistische werkwijze en werkwijze met het plantmedicijn Puro (Tabaco) uit Guatemala heelt energetische koorden die je met je meedraagt vanuit de (voor)ouderlijn, energetisch trauma die in de oorsprong niet van jou is.

 • Heling voor meer zelfliefde & kundalini activatie: zowel een healing als een activatie om de levenskracht en levensenergie te activeren waardoor je meer in je kracht komt te staan, meer zelfliefde ervaart en energetische rust en balans ervaart in lichaam, hoofd en hart.

 • Hypno Regressie Therapie: heel op het niveau van vorige levens. Je wordt onder een lichte hypnose gebracht waardoor je kunt reizen in de diepere lagen van je (onder)bewustzijn, daar waar informatie ligt opgeslagen van vorige levens. Je ontvangt waardevolle inzichten en boodschappen die je veel duidelijkheid geven over je leven in het nu.


Voorbeelden van onderliggend trauma die je bij jezelf kunt herkennen en wat energetisch van invloed kan zijn op je fysieke en mentale lichaam en gezondheid:
 • Angst ervaren om jezelf uit te spreken

 • Angst ervaren om jezelf te laten zien aan de buitenwereld

 • De wereld voelt voor jou onveilig, aggressief en niet fijn

 • Je bent liever op jezelf, vind het lastig om sociaal te zijn

 • Hebt moeite met relaties tot mannen en/of vrouwen

 • Ervaart onzekerheden en een minderwaardigheid complex

 • Ervaart een gebrek aan zelfliefde en zelfwaardering

 • Slaapproblemen en/of verslavingen

 • Je vind het jezelf niet waard, gelooft niet dat je 'het' kan

 • Ervaart angsten om in het nieuwe onbekende te stappen

 • Ervaart angsten rondom je financiële situatie

 • Je ervaart (terugkerende) depressie, burn-out, stress, verdriet en (oude) pijnen

 • Je hebt situaties meegemaakt zoals mishandeling, misbruik, scheidingen, familaïre ruzies, onderdrukking, narcisme.


Voordat je aan de slag gaat met een holistische geneeswijze is het mijn advies om goed research te doen, kijk of je verhalen en ervaringen van anderen kan horen, mond-tot-mond advies is het fijnst en anders eerst bellen met de organisatie voor meer advies en connectie.Mocht je nu na het lezen van dit blog nieuwsgierig zijn naar meer informatie over plantmedicijn ceremonies klik dan hier of lees je in in mijn energetische healingaanbod. Je mag ook altijd contact met me opnemen voor een gratis belafspraak en advies.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige evenementen, ceremonies en retreats.In liefde,Medicijnvrouw van de nieuwe aarde

Energie- & Lichtwerker

Gids, Zielscoach & Energetisch healer

Sjamanistisch practicioner

Yoga & PilatesdocentVolg mij via Instagram

Volg mij via Facebook
DISCLAIMER: met dit artikel zegt ik niet dat bovenstaande en onderstaande healing methoden de oplossing zijn voor jouw probleem, klacht en situatie. Daarin kan ik geen beloftes geven, het resultaat is individueel en persoonlijk.

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page