top of page

Het helen van de Vrouwenwond

De vrouwenwond is een begrip die steeds meer aandacht krijgt, meer en meer vrouwen zijn een innerlijke zoektocht gestart naar een manier om zichzelf te bevrijden van innerlijke angsten, onzekerheden en terugkerende negatieve gedachte- en gedragspatronen. De energetische wond in de buik van de vrouw zit diep, heel diep en gaat ver terug. Door tijd en ruimte, verbonden aan onze grootmoeders, moeder en het verhaal en trauma van de ziel, want ook het trauma van vorige levens dragen we (nog) met ons mee.


In dit blog vertel ik je meer over mijn persoonlijke ervaringen rondom het kunnen herkennen en het kunnen helen van de vrouwenwond. Een energetische wond die de vrouw onnodig beperkt. Wanneer je nieuwsgierigheid is gewekt, lees dan vooral door tot het eind, want ik deel ook mijn aanbod rondom energetische healings, bewustzijnstransformatie, gratis masterclasses en healing retreats met je.


Het helen van de Vrouwenwond
De Vrouwenwond

De Vrouwenwond herkennen

Één van mijn grootste angsten is dat ik niet volledig mijzelf kan zijn. Dat het leven iets van mij verwacht, waarin ik mezelf niet op plek één kan zetten. Een angst dat ik mijn ware identiteit verlies. Dat kan zijn in mijn werk, het kan zijn binnen mijn relaties en vriendschappen. Ik zie het om me heen gebeuren: veel vrouwen die het leven leiden zoals het van ze verwacht wordt: we studeren, gaan werken, zoeken een partner en starten een gezin. En dat laatste, brengt veel vrouwen in een positie waarin ze bovenal moeder zijn. Iets wat veel vrouwen natuurlijk ook prachtig vinden en daar vol in op gaan, maar ik zie ook de keerzijde: de vrouw die naast het moederschap en het hebben van een baan, zichzelf verliest. Dan ontstaan de vragen die ons bezighouden: Wie ben ik nog als vrouw? Wat is mijn plek in deze wereld? Wat kom ik hier brengen? Ik verlang naar meer, naar iets anders maar waar kan ik beginnen? Zit de wereld wel op mij te wachten?


Eeuwenlang werd er van de vrouw een bepaalde rol verwacht: huismoeder zijn en voor het gezin zorgen. De huidige tijd waarin we leven en onze huidige maatschappij, biedt inmiddels meer ruimte voor de vrouw om ook te werken en meer te zijn dan alleen huisvrouw. Gelukkig maar! Alleen.... energetisch gezien, dragen we de beperkingen en emotionele lasten van onze voorouders en vorige levens nog steeds met ons mee en ja, het kan aan ons zijn om het tij in dit leven te keren. Want, wanneer jij als vrouw ervoor kiest je te bevrijden van de strop uit het verleden, dien je niet alleen je eigen leven maar ook die van vele andere vrouwen, dochters en meisjes.

De geschiedenis van de Vrouwenwond

Stel je maar eens voor, onze grootmoeders hebben zich eeuwenlang laten onderdrukken, door de machthebbende man. De vrouw kreeg geen ruimte om haar eigen ideeën en initiatieven in te brengen, haar innerlijke geluid uit te spreken en haar dromen na te jagen. Ze moest voor het gezin zorgen, dat deed iedereen en dat werd van haar verwacht. De vrouw werd drie eeuwen lang de mond gesnoerd, tussen 1450 - 1700 was het zelfs gevaarlijk voor de vrouw om haar werkelijke persoonlijkheid te laten zien. Zich uitspreken werd niet getoleerd, ze werd gekleineerd en afgewezen. Tjee, er zijn zelfs vrouwen voor op de brandschapel gezet, verkracht, voor vervolgd en voor opgehangen. In Europa zijn vrouwen bijna gelijkwaardig aan de man (echt nog niet overal) maar op andere plekken in de wereld vrezen vrouwen nog steeds voor hun leven, zoals wij - de Europese vrouw - dit 300 - 400 jaar geleden zelf ook heeft ervaren.


Het resultaat van dit tijdperk is dat vele vrouwen tegenwoordig meer in een mannelijke energie staan, uit verbinding met hun baarmoeder en hart, omdat dit veiliger voelt. En, hierdoor het gevoel hebben dat ze niet volledig in hun vrouwelijkheid staan.


De Vrouwenwond - Een energetische buikwond van de vrouw

De angst die onze grootmoeders hebben ervaren in hun leven is verbonden aan het trauma van onze ziel vanuit vorige levens en de energetische buikwond - de wond in de baarmoeder, die ons verbindt met alle vrouwen en de aarde. Deze is ook wel verbonden aan de moederwond. Door deze wond zijn we het verleerd om te vertrouwen op onze intuïtie en gevoel en laten we ons beperken door een diep onbewust sluimerende angst om onszelf te kunnen zijn.


De energetische buikwond beperkt de vrouw om in haar kracht te stappen. Ze ervaart een diepe angst voor afwijzing. Deze angst maakt haar onzeker en brengt innerlijke twijfels. Ze gaat voorbij aan haar eigen dromen, waarheid en behoeften. Iets houdt haar tegen om volledig in haar eigen kracht te gaan staan en ze kan er zelf niet altijd goed bij komen wat dit is.

Deze verwonde vrouw ervaart een gebrek aan zelfliefde, zelfwaardering en daadkracht. Ze is onzeker en twijfelt over haar gevoel en keuzes. Ze is bang dat de wereld om haar heen haar niet accepteert voor wie ze is, omdat ze graag gezien wilt worden, staat ze veel klaar voor anderen en geeft ze de ander (bijvoorbeeld de man) meer ruimte, ruimte die ze zelf niet inneemt.

De oorsprong van de Vrouwenwond

Ditgene, wat de vrouw tegenhoudt om echt volledig in haar kracht te stappen en voor zichzelf op te komen, is verbonden aan deze eeuwenoude energetische wond van de vrouw. Om even voorbij de aardse realiteit te gaan, het is verbonden aan het moment dat de ziel zich los moest maken van de cosmische baarmoeder, onze oorsprong en de plek van eenheid. De plek van eenheid is de plek van onvoorwaardelijke, ware liefde, iets waar de vrouw diep naar verlangt. Ik wil hier nu niet te diep op in gaan, we leven immers in een aardse realiteit dus laten we het vooral aards houden.


Wil je graag meer te weten wilt komen over de kenmerken van de Vrouwenwond?

Hoe je deze bij jezelf kunt herkennen en kunt gaan helen? Dan wil ik je graag wijzen op de prachtige Gratis Masterclass: Het helen van de Vrouwenwond, waarin ik nog dieper in dit thema duik. Ook ontvang je een prachtige meditatie en healing in de masterclass. Klik op de eventpagina en zie de verschillende data wanneer het wordt aangeboden.
Loop je vast en weet je niet waar je moet beginnen?

Soms ervaren we zelf heel veel en weten we niet meer waar we moeten beginnen om onszelf te bevrijden van de zwaarte die we ervaren. Ik biedt je de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek in te plannen waarin we je huidige situatie bespreken en ik je advies kan geven hoe je jezelf kunt bevrijden van oude energetische ballast die je in de weg staat om in je gelukt te stapnnen. Plan een gratis adviesgesprek in, ik begeleid je graag om meer in je kracht te kunnen stappen.


Of bekijk ons bijzondere Vrouwen Retraîte weekend: Spirit of the Rose, van 31 mei t/m 2 juni op de prachtige locatie van de Hoorneboeg in Hilversum. Waarin we de diepte induiken rondom dit thema.
Mijn naam is Yolentha Ram en ik werk als moderne medicijnvrouw van de nieuwe tijd, energetisch begeleidend healer en zielscoach. Gepassioneerd ben ik en het is onderdeel van mijn zielsmissie, om vele vrouwen de helpen bij hun helende reis op aarde.


Bevrijd jezelf van de Vrouwenwond met Spirit of the Rose Healing & Transformatie traject

Ik begeleid vele vrouwen bij het helen van hun energetische en voorouderlijke wonden, zodat ze zich kunnen bevrijden van oude ballast uit het verleden en ze hun eigen levenslicht en innerlijke stem terugvinden en activeren. Spirit of the Rose Healingbundel 2.0 is een bijzonder healing & bewustzijnstransformatie traject waarin je binnen 3 maanden een dappere en inspirerende reis maakt, om thuis te komen in je hart en baarmoeder.


Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige evenementen, ceremonies, masterclasses en healing retreats.


In liefde,Medicijnvrouw van de nieuwe aarde

Energie- & Lichtwerker

Gids, Zielscoach & Energetisch healer

Sjamanistisch practicioner

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram  

Volg mij via Facebook 


DISCLAIMER: met dit artikel zegt ik niet dat bovenstaande en onderstaande healing methoden de oplossing zijn voor jouw probleem, klacht en situatie. Daarin kan ik geen beloftes geven, het resultaat is individueel en persoonlijk.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page