top of page
Zoeken

Voorouder trauma en healing

Bijgewerkt op: 23 mei

Zonder dat we het door hebben en ons er bewust van zijn, worden we allemaal energetisch beïnvloed door onze banden met onze familieleden. We kunnen tot wel 7 generaties nog energie en trauma bij ons dragen van onze voorouders. Het kan aan ons de taak zijn, in dit leven, om trauma te helen en aan te pakken. Hiermee helpen we niet alleen onszelf maar ook onze voorouders en ons nageslacht.


Het is niet de bedoeling dat jij de "ellende" van je voorouders bij je blijft dragen, gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te helen en aan te gaan. Mijn mogelijkheden rondom voorouderhealing lees je hier. Het is een andere aanpak dan een familie opstelling maar het thema is vergelijkbaar.


Voorouder trauma

Je moet je voorstellen dat we via een energetisch koord nog steeds verbonden zijn aan onze voorouders en voorouderlijke landen (ook van vorige levens). Een koord die door de dimensies heen schiet en waar de universele levensenergie doorheen stroomt. Energie is oneindig. We houden, zonder dat we het doorhebben energetische koorden vast richting onze dierbaren en de voorouders die we niet eens hebben gekend en hen energie zit vast in ons DNA, in ons energetische lichaam.


Er bestaat individueel, collectief en voorouderlijk trauma. Individueel trauma is wat jij in dit leven hebt meegemaakt en wat van jou is, bijvoorbeeld een ongeluk of mishandeling. Collectief trauma is bijvoorbeeld het ervaren van een oorlog of een massamoord, denk aan de tweede wereldoorlog. Voorouderlijk trauma is wat onze (voor)ouders niet hebben geheeld en waar wij nu onbewust of bewust hinder van ondervinden. Denk bijvoorbeeld aan angsten rondom de dood, ziekte, het gevoel van niet goed genoeg zijn of het ervaren van een verslaving. Bepaald trauma slaat soms generaties over voordat het de juiste ziel vindt die ermee aan de slag wilt gaan. Want, besef goed dat het meeste wat er gebeurt in je leven iets is waar je zelf als ziel mee hebt ingestemd.


De energie van onze voorouders zit geincodeerd in ons DNA, het zit opgeslagen in ons energetische systeem. Daarom zijn veel gedragskenmerken een onbewust proces want het is niet iets wat we met het blote oog kunnen zien. Zodra we het gaan (h)erkennen, kunnen we het gaan begrijpen en ontstaat er ruimte voor heling. Hierin is het belangrijk dat we er klaar voor zijn en dat we ons veilig voelen.
Voorouderlijk trauma kan een slapende energie zijn totdat er iets in ons leven deze energie triggert en wakker maakt, waardoor het geactiveerd wordt. Het dient zich aan op het moment wanneer we er klaar voor zijn om het aan te kijken en te doorleven.

Herken voorouderlijk trauma

Misschien herken jij tekenen van stress, ziekte, onvrede, verdriet, onzekerheid, angst, eenzaamheid of depressie in jezelf? Iets wat je niet eens altijd kan plaatsen en kan koppelen aan een gebeurtenis? Wat je hebt gezien als symptomen wat bij het leven lijkt te horen? Of iets wat kan voelen als een vloek?


Het kan zijn dat je 'iets' bij je draagt wat in de oorsprong niet van jou is. Misschien herken je (stiekem als je heel eerlijk bent?) iets van jouw eigen gedragspatronen ook in één van jouw ouders of opa's of oma's? Heb je daadwerkelijk iets vervelends meegemaakt in je leven wat je maar niet los kan laten? Misschien ligt er een les in verscholen. Of is er iets wat diep weggestopt zit in jouw onderbewustzijn wat jouw leven nog steeds beïnvloed?


Onze voorouders geven heel veel om ons, ze willen ons graag helpen in onze aardse reis. We zijn onze verbinding met ze kwijtgeraakt, immers, wanneer verbinden we ons nou echt met ze? Mijn Ancestral Shamanic Prayer Ceremonies zijn een prachtige en unieke ervaring om de verbinding met jouw voorouders te versterken en ze om begeleiding te vragen.


Heel voorouder trauma voor jezelf en jouw familielijn

Voorouderlijk trauma kunnen we helen wanneer we onze (voor)ouders erkennen voor wie ze zijn. Als we net doen alsof ze niet bestaan dan kunnen ze ons niet helpen bij het helen van hetgeen wat geheeld mag worden en dat willen ze wel graag. Onze (voor)ouders hoeven niet perfect te zijn, maar ze mogen ons wel helpen. Je hoeft iemand niet te vergeven maar je kan wel proberen om diegene te begrijpen. Middels het doen van prayers en sjamanistische rituelen openen we een portaal voor de mogelijkheid voor heling en transformatie. Lees meer over healing van voorouder trauma, familietrauma en jeugdtrauma.


Het voordeel van voorouder healing en het helen van trauma is dat we ons losbreken van een energetische koord die misschien als generaties lang doorloopt van het ene familielid op het andere. Wanneer wij diegene zijn die het helen hoeft ons nageslacht dit niet meer voor ons te doen en hoeven ook onze voorouders dit thema ofwel karma niet opnieuw te ondergaan wanneer zij als ziel incarneren terug op aarde. We leren daarnaast beter begrijpen waarom familiaire situaties zijn gegaan zoals ze zijn gegaan, ze vertellen ons meer over de zielscontracten die we hebben afgesloten met onze (groot)ouders en kinderen.
Verandering willen we allemaal wel maar er echt mee aan de slag gaan is vaak het moeilijke deel, want het proces richting verandering is niet altijd prettig en vraagt om daadkracht en moed. De vraag is, ben je bereid om te willen veranderen wat ten goede komt aan jezelf en jouw familie?


In liefde,

Yolentha


'New Earth' Medicijnvrouw

Energie- & Lichtwerker

Intuïtieve Soul Mentor & Begeleidend Genezer

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plantmedicijn ceremonies extra healingen, licht activaties en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!

#vooroudertrauma #familietrauma #jeugdtrauma #familieproblemen #familierelatiesverbeteren #voorouderhealing #familiehealing #jeugdtraumahelen88 weergaven0 opmerkingen