top of page

Familie trauma helen: Ontdek de kracht van voorouderlijke genezing

Bijgewerkt op: 2 okt. 2023

Onbewust worden we allemaal beïnvloed door de energetische banden met onze familieleden, en soms dragen we zelfs onverwerkte trauma's van onze voorouders met ons mee, soms wel tot 7 generaties terug. In dit leven kunnen we een belangrijke rol spelen bij het helen van dit trauma en het doorbreken van deze energetische ketenen. Niet alleen helpen we onszelf hiermee, maar ook onze voorouders en toekomstige generaties. In dit artikel ontdek je de waarde van voorouderlijke genezing en hoe je familie trauma kunt helen.


Het is niet de bedoeling dat jij de energetische "ellende" van je (voor)ouders bij je blijft dragen, gelukkig zijn er verschillende manieren om familie trauma te helen, één daarvan is mijn bijzondere Ancestral Shamanic Soul Healing welke de energetische blokkades op de familielijn in beweging zet en opschoont.


Wat is voorouderlijke genezing?

Stel je voor dat er energetische koorden zijn die ons nog steeds verbinden met onze voorouders en hun landen, zelfs van vorige levens. Deze koorden doorkruisen dimensies en dragen universele levensenergie met zich mee. Deze energie is oneindig en onzichtbaar voor het blote oog. We houden onbewust vast aan deze energetische koorden met onze geliefden en zelfs met voorouders die we nooit hebben gekend. De energie van onze voorouders ligt gecodeerd in ons DNA en is opgeslagen in ons energetische systeem.


Er zijn verschillende vormen van trauma, waaronder individueel, collectief en voorouderlijk trauma. Individueel trauma omvat gebeurtenissen uit ons eigen leven, zoals ongelukken of mishandeling. Collectief trauma kan voortkomen uit ervaringen zoals oorlogen of massamoorden. Voorouderlijk trauma is het trauma dat onze voorouders niet hebben geheeld en dat ons nu bewust of onbewust beïnvloedt. Dit kan zich uiten in angsten, gevoelens van ontoereikendheid, verslavingen en meer. Soms overslaand generaties voordat het wordt aangepakt. Het is belangrijk op te merken en er bij stil te staan dat veel van wat er in ons leven (is) gebeurt, iets is waar onze ziel mee heeft ingestemd. Het dient voor onze persoonlijke en spirituele groei.


Ik begrijp als geen ander hoe de geschiedenis van onze (voor)ouders nog steeds haar invloed kan uitoefenen op ons eigen leven, vaak dragen we onbewust energie van onze ouders en grootouders met ons mee die ons in de weg staan ons volledige potentieel te leven en gelukkig te zijn.


Hoe kunnen we voorouderlijk familie trauma herkennen?

Misschien herken je tekenen van stress, ziekte, verdriet of andere negatieve gevoelens in jezelf zonder dat je ze kunt koppelen aan specifieke gebeurtenissen. Het kan zijn dat je gedragspatronen hebt die je herkent bij je ouders of grootouders. Heb je moeite met het loslaten van negatieve ervaringen? Dit kan wijzen op onverwerkte voorouderlijke trauma's.


Onze voorouders willen ons graag helpen in ons aardse leven, maar we zijn vaak de verbinding met hen kwijtgeraakt. Het is belangrijk om deze band te herstellen en hun hulp te accepteren. Dit kan worden bereikt door middel van ceremonies en rituelen, zoals Ancestral Shamanic Soul Healing, om de verbinding te versterken en begeleiding te vragen.


Waarom familie trauma helen?

Het helen van voorouderlijk trauma is niet alleen voor ons eigen welzijn, maar ook voor de generaties voor ons en na ons. Het verbreekt de energetische koorden die zich generaties lang hebben voortgezet. Door dit te helen, voorkomen we dat onze nakomelingen dezelfde last moeten dragen. Het helpt ons begrijpen waarom bepaalde familiepatronen zijn ontstaan en welke zielscontracten we hebben met onze voorouders en kinderen.


Verandering is vaak moeilijk, maar de voordelen van voorouderlijke genezing zijn de moeite waard. Het opent de deur naar transformatie en een beter begrip van onszelf en onze familiegeschiedenis. Ben je bereid om te veranderen ten behoeve van jezelf en je familie? Het proces kan uitdagend zijn, maar de beloning is diepgaand en helend.


Hoe kun je familie trauma effectief helen?

Familie trauma helen is een diepgaand proces dat begint met bewustwording en zelfreflectie. Het vereist moed en toewijding, maar de beloningen zijn buitengewoon. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om familie trauma effectief te helen:

  • Zelfonderzoek: Begin met het onderzoeken van je eigen leven en gedragspatronen. Probeer te identificeren welke trauma's of negatieve patronen mogelijk van generatie op generatie zijn doorgegeven.

  • Open Communicatie: Wees open naar je familie en maak je ervaringen en gevoelens bespreekbaar. Uit je wens om samen te werken aan heling. Het delen van ervaringen en gevoelens kan een belangrijke stap zijn naar genezing.

  • Professionele Hulp: Overweeg om professionele hulp in te schakelen, zoals therapie of counseling, om dieper in te gaan op je trauma en effectieve strategieën voor heling te ontwikkelen. Persoonlijk ben ik zelf een voorstander van alternatieve vormen van therapie omdat je hiermee soms sneller tot de kern van het probleem komt.

  • Energetische Praktijken: Verken energetische praktijken zoals meditatie, ademwerk, en energetische genezingssessies om de energetische koorden met je voorouders te transformeren.

Bekijk hier mijn unieke en krachtige Ancestral Shamanic Soul healing welke jou kan helpen in het helen van de energetische wonden die jij mogelijk vasthoudt en bij je draagt.

  • Rituelen en Ceremonies: Neem deel aan rituelen en ceremonies om een diepere spirituele verbinding met je voorouders tot stand te brengen en hen om begeleiding te vragen.

  • Geduld en Zelfliefde: Familie trauma helen kan tijd kosten. Wees geduldig en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen tijdens dit proces. Het cultiveren van zelfliefde is een integraal onderdeel van heling.Het helen van familie trauma is een reis van transformatie en genezing die diep kan gaan en een positieve invloed kan hebben op jezelf en je hele familie. Het begint met de erkenning van het trauma en de bereidheid om de nodige stappen te zetten om deze cycli van generatie op generatie te doorbreken.


Conclusie

Familie trauma helen en voorouderlijke genezing zijn krachtige manieren om de energetische banden met onze voorouders te begrijpen en te transformeren. Door bewust te worden van deze banden en actief te werken aan heling, kunnen we niet alleen onszelf bevrijden, maar ook onze voorouders en toekomstige generaties helpen. Het is een reis naar begrip, transformatie en innerlijke kracht. Durf je de uitdaging aan te gaan en te streven naar heling voor jezelf en je familie?


In liefde,


Neem contact op bij vragen


'New Earth' Medicijnvrouw

Energie- & Lichtwerker

Intuïtieve Soul Mentor & Begeleidend Genezer

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plantmedicijn ceremonies extra healingen, licht activaties en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page