top of page

Veilig verbinden met psilocybine truffel

Bijgewerkt op: 24 mei 2023

Hoe veilig is het nu eigenlijk, psychedelica? Misschien zit je er wel eens over na te denken om te gaan microdoseren of om een truffel ceremonie bij te wonen? Er zijn risicofactoren maar deze gelden lang niet voor iedereen. De risico's die psychedelica met zich meebrengen wegen bij juist gebruik veel minder zwaar dan andere subtanties die schade toebrengen aan de gezondheid, denk aan alcohol, vet eten, roken, teveel koffie. Psilocybine zoals mushrooms & LSD staan onderaan de lijst met risicofactoren.


Truffels zijn geen harddrugs

In dit blog heb ik het over psychedelica psilocybine zoals mushrooms, truffel en LSD, ik spreek niet over de MAOI psychedelics zoals ayahuasca, die een hoger risico gehalte kent.


Middels meerdere onderzoeken is bekend dat alcohol en harddrugs zoals cocaïne en heroïne als zeer schadelijk worden gezien en ook een verslavend effect hebben. Psychedelica zoals psilocybine truffel, mushrooms en LSD, worden als minst schadelijk gemeten. Psychedelica worden in het algemeen als niet giftig en als niet verslavend gemeten en brengt niet hetzelfde risico op beschadiging of overdosis met zich mee, zoals deze bij bepaalde substanties zoals alcohol of harddrugs wel duidelijk aanwezig zijn. Het is goed om ons te beseffen dat alle (ook voorgeschreven) medicatie voor de psyche risico's met zich meebrengen. Truffels en mushrooms worden niet geplaatst onder de noemer 'drugs' omdat ze geen verslavend effect hebben.


In wat voor context en met wat voor intentie je truffels tot je neemt speelt mee voor de ervaring die je eruit zult halen. Hoe veiliger jouw omgeving hoe beter jouw ervaring zal zijn.Risicofactoren truffels en mushrooms

Hoewel psychedelica veel veiliger zijn dan hard drugs moeten we ze wel serieus blijven nemen. Heb je nog nooit psychedelica zoals truffels of mushrooms gebruikt dan is het zeer raadzaam dit te doen onder vertrouwde en met ervaren begeleiding. Psilocybine paddestoelen zoals truffel en mushrooms kunnen een enorm effect hebben op de psyche. Bad trips zijn een serieuze aangelegenheid en komen absoluut voor. Een bad trip heeft vaak te maken met;

  • Wat er onderliggend ligt in de psyche (geest) van de persoon die een bad trip ervaart,

  • De omgeving waarin hij/zij zich in verkeerd

  • De (mentale) gezondheid

  • De hoeveelheid die wordt ingenomen

  • En de voorbereiding.

Dr. Matthew W. Johnson, een professor psychiatrie & gedragskunde en onderzoeker bij John Hopkins instituut, gaf aan dat de ervaring en trip met psychedelica grotendeels beïnvloed wordt door diens omgeving - welke ten goede of ten kwade komt aan de ervaring van de reis met het plantmedicijn zoals truffel. Ervaart een persoon tijdens een reis met psychedelica stress in een grote hoedanigheid, dan brengt dit risico's met zich mee.


Minder gebruikelijk zijn psychoses veroorzaakt door halluciogenen (psychedelica). Om er zeker van te zijn dat er geen historie van psychoses aanwezig is in het (familiaire) verleden van de persoon is het belangrijk om een check te doen vooraf en voorzorgmaatregelen te treffen. Dit geldt overigens voor alle contra-indicaties die van toepassing zijn.


Psychedelica zoals truffels, mushrooms of LSD kunnen met de verkeerde intenties gebruikt worden, waardoor het risico's met zich meebrengt en schade kan toebrengen maar ze zijn vanuit zichzelf niet gevaarlijk, schadelijk of verslavend.

Veilig reizen tijdens een truffel ceremonie

Wanneer loop je het minst risico op een vervelende ervaring of een bad trip? Ga op reis onder begeleiding van een nuchter iemand en iemand met ervaring. Iemand waar jij je vertrouwt bij voelt en wie er voor je kan zijn wanneer je het even moeilijk hebt. Maak een reis in een veilige omgeving, een plek waar jij je op je gemak voelt en weet dat je ongestoord kan reizen. Wees eerlijk over je fysieke en mentale gezondheid en deel het wanneer er historie bekend is rondom psychoses in de familiegeschiedenis. Daarnaast is een juiste voorbereiding voor een plantmedicijnreis zoals een truffelceremonie erg van belang. Er wordt een speciaal dieet aangeraden die klachten zoals misselijkheid en hoofdpijn kunnen voorkomen.


Kakau Bliss zijn de bekende psilocybine truffelchocolaatjes met MAO-remmer. Ook bekend onder de merknamen chocobliss of cacaobliss. Een heel uniek en bijzonder plantmedicijn, meer over Kakau Bliss lees je hier.

Natuurlijk staan er altijd bepaalde gebeurtenissen ter discussie want er bestaan ook pechgevallen. Soms liggen risico's verstopt in het onderbewuste, worden ze niet ervaren en zijn ze niet zichtbaar. Dit zijn de gevallen waarbij je het van te voren, deelnemer en spaceholder, het echt niet kon weten en het dus ook niet voor kon zijn.


Contraindicaties bij Psilocybine truffel en mushrooms

  • Medicatie zoals antidepressiva, beta blockers, bloeddrukverlagers.

  • Medicatie voor hartproblemen en hoge bloeddruk.

  • Psychische indicaties zoals borderline, schizofrenie, psychoses.

  • Drugs & Alcohol verslaving.

Ben je onder behandeling? Overleg dan altijd eerst met je behandelaar of met mij voordat je je ergens voor aanmeldt.


REVIEW Kakau Bliss ceremonie: Bij binnenkomst voelde ik me meteen veilig en op mijn gemak, alles klopte! Het was een mooie ceremonie die ik niet snel zal vergeten. Ik kan Yolentha aan iedereen aanbevelen.

Microdoseren vs. Ceremonie met Psilocybine truffel

Op een bepaald moment voel je je waarschijnlijk aangetrokken om je eens te verbinden met psychedelica zoals met psilocybine truffel kakau bliss. Wanneer dit blog je niet heeft afgeschrikt dan zou je na kunnen denken om te gaan microdoseren ofwel je aan te melden voor een ceremonie.


Het verschil kort uitgelegd: je kiest voor microdoseren wanneer je gedurende een bepaalde periode meer balans, focus en rust wilt ervaren. Ook zal microdoseren je helpen om meer geluk en plezier in het leven te ervaren. Wil je meer lezen over de voordelen van microdoseren lees dan mijn blog over 'Microdoseren met psilocybine'. Een ceremonie met Kakau Bliss nodigt je uit om in de diepere lagen van je bewustzijn helend werk te verrichten en inzichten te ontvangen op zielsniveau. Dit is inclusief een prachtige muzikale reis en diep energetisch healingwerk.


Bekijk mijn ceremonie agenda hier. Weet dat je ook altijd kunt kiezen voor een privé ceremonie.


Conclusie van dit blog en antwoord op de vraag 'Zijn truffels veilig?' Ja, meer dan we in de gaten hebben. De paddestoelen bieden een bijzondere kans op een alternatieve manier van coaching en therapie. De risico's liggen verstopt in de randzaken die bij iemand horen.


Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten? Neem dan contact met me op.


In liefde,


'New Earth' Medicijnvrouw

Energie- & Lichtwerker

Intuïtieve Soul Mentor & Begeleidend Genezer

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plantmedicijn ceremonies extra healingen, licht activaties en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!


Bronnen: Research van Researchgate.net, J. Hopkins Institute, Microdoserings boeken


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page