top of page

De voordelen van Microdoseren met psilocybine

Bijgewerkt op: 12 mei 2023

Microdoseren met psilocybine kan je een vorm van vrijheid en balans brengen die je zal ervaren in lichaam, geest en in jouw energie. De resultaten die behaald worden met microdoseren zijn heel bijzonder, hier zijn meerdere onderzoeken over te vinden. Microdoseren kan een positief effect hebben op je staat van zijn, mensen ervaren over het algemeen dat ze beter in hun vel gaan zitten en meer plezier in het leven ervaren. Meer over de voordelen en de therapeutische werking van het microdoseren met psilocybine lees je hieronder.


Microdoseren met psilocybine chocolaatjes


Dit blog heeft betrekking heeft op microdoseren met psilocybine in combinatie met de werkzame stof caapi: kakau bliss.

Hèt plant medicijn waar ik microdoserings- programma's en ceremonies in aanbied, ook wel bekend als choco bliss of cacao bliss.


Dankzij microdoseren kan jouw intuïtie versterkt worden en groeit jouw zelfverzekerheid. Daarnaast heeft het nog tal van andere voordelen voor je gezondheid. Er ontstaat een gevoel van meer ruimte, vrijheid, rust en je zal meer balans ervaren tussen hoofd & hart. Ook zal je meer verbinding met je lichaam ervaren.


Het voordeel met microdosering is dat het bijdraagt aan jouw dagelijkse manier van leven zonder dat je spacend de dag door zal gaan.Een microdose van kakau bliss wordt aangedragen van 0.10 - 0.15gr per keer. Een microdose programma bij mij duurt nu 31 dagen met microdose- en rustdagen. Hoe langer de microdose duurt, hoe beter het effect op de langere termijn voelbaar zal zijn. Maar, je kan ook prima eens een microdose nemen op een dag wanneer het je ergens bij kan helpen, bijvoorbeeld bij het afronden van een spannende klus.


Psilocybine is de werkzame stof in kakau bliss en is een uit de natuur getrokken psychedelische prodrug van de tryptamine-familie. Deze stof wordt aangetroffen in meer dan tweehonderd verschillende soorten paddenstoelen over de hele wereld. De hoeveelheid in een microdose werkt op ondiepe lagen van jouw bewustzijn waardoor je nog steeds bewust kan functioneren. Hoe hoger de dosis die je inneemt hoe groter het hallucinerende effect en hoe dieper je zal reizen in de lagen van jouw "onderbewuste". Diepte reizen bied ik ook aan middels mijn kakau bliss ceremonies.


Caapi is een effectieve MAO-remmer en heeft een anti-depressiva effect op de mentale staat van zijn. Caapi heeft minder vervelende bijwerkingen dan bijvoorbeeld anti-depressiva. Wel moet er rekening gehouden worden met bepaalde contra-indicaties en inname van bepaalde voedingsmiddelen en medicatie. Hierover ontvang je via mij uiteraard een begeleidend advies bij afname van een pakket.

Microdoseren met Kakau bliss, waar is het goed voor?

Er zijn meerdere redenen waarom je zou kunnen nadenken over microdoseren. De meest voorkomende lees je hieronder.

  • Depressie en angsten

  • Onzekerheid en faalangst

  • Trauma verwerking

  • Verslavingen

  • Energetisch disbalans

  • Stress, onrust en verdriet

  • Gebrek aan inspiratie

  • Gezondheids- en fysieke klachten

  • Persoonlijke en spirituele groei

  • Wens voor meer focus en creativiteit

Microdoseren met psilocybine bevorderd de focus, verbeterde concentratie, meer mind-space, verbeterde energiebalans, versterkte zintuigelijke waarneming, vergroot bewustzijn, sociale vooruitgang en meer stimulans op verschillende aspecten van het lichaam, de geest en de spirit.


Microdosering Psilocybine vs. Voorgeschreven medicatie

Psilocybine focust direct op de wortel van het "probleem". De werkzame stof gaat rechtstreeks naar het disbalans en naar de oorzaak van het probleem wat wordt ervaren. Terwijl voorgeschreven medicatie vaak gericht is om het gevolg van de oorzaak op te lossen en deze pakt niet altijd (meestal niet) de oorzaak van het probleem aan. Hierdoor ervaren we dus best vaak dat de klacht na verloop van tijd weer terugkomt.


Ik ervaarde meer focus en voelde me meer uitgebalanceerd gedurende de week. Ik stond echt relaxter in het leven en had veel minder last van prikkels.

BRON: In een studie van Psychopharmacology is aangetoond dat 21% van de mensen therapeutisch microdoseert tegen depressies, 7% microdoseert bij het ondervinden van vormen van angsten en 9% microdoseert bij andere gezondheidsklachten. Meer dan 44% heeft aangegeven een verbeterde algehele gezondheid te ervaren na het microdoseren.


Het beste resultaat met microdoseren behaal je wanneer je een programma afneemt inclusief begeleiding; zodat je actief, bewust en met intentie aan de slag gaat met hetgeen wat jouw motivatie is, voor de wens van verandering in jouw leven. Resultaten worden wekelijks gemeten en waarnodig wordt er bijgestuurd. Daarnaast is het een veilig gevoel wanneer er iemand voor je klaar staat als je even hulp nodig hebt. Bekijk mijn mogelijkheden & pakketten hier.


Kan iedereen microdoseren?

Nee, helaas is dit niet voor iedereen geschikt. Er zijn contra-indicaties bij o.a. hersenproblemen, verkeerd gedrag, angsten, te hoge bloeddruk, depressies en verslavingen. Daarom is het erg belangrijk dat je bij twijfel altijd om advies vraagt of je behandelend arts raadpleegt.


Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten? Neem dan contact met me op.


In liefde,


Yolentha


'New Earth' Medicijnvrouw

Energie- & Lichtwerker

Intuïtieve Soul Mentor & Begeleidend Genezer

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plantmedicijn ceremonies extra healingen, licht activaties en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!
343 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page