top of page

Kind trauma helen: De reis naar Innerlijke rust

Je verdient het, om je volledig en compleet te voelen; waar het kind of de tiener in jou zich veilig voelt om te mogen zijn. Kies voor de weg van heling en genezing en geef het innerlijk kind in jou de aandacht die het verdient. Alleen door een traumatische ervaring aandacht te geven, geef je het de ruimte om te helen.

Kind trauma helen
Een jeugd trauma ervaren

Heel jouw innerlijk kind trauma

Kind- en jeugdtrauma kan diep in ons onderbewuste liggen, soms zo diep dat we er niet goed bij kunnen komen of het trauma zelfs bewust ontwijken. Angst omringt vaak deze traumatische herinneringen, waardoor een beschermende laag om hen heen ontstaat. In dit artikel lees je meer over hoe je kind trauma kunt herkennen en de weg naar innerlijke rust en vrede kunt inslaan.


Het kan erg fijn zijn om hulp te krijgen bij het weer verbinding te leggen met het innerlijk kind in jou en helderheid te krijgen op wat het nodig heeft en wat er geheeld mag worden.

Hoe herken je of je innerlijk kind trauma bij je draagt?

We kunnen beginnen met het helen van trauma wanneer we erkennen dat er trauma is. Hieronder lees je een paar tekenen waarin je jezelf wellicht herkent:

 • Pijnlijke jeugdherinneringen en begraven trauma's

 • Onverklaarbare angst, onzekerheid en depressie

 • Laag zelfbeeld en innerlijke kracht

 • Zoektocht naar eigen waarde en liefde bij anderen

 • Gebrek aan zelfliefde en vertrouwen

 • Verstoorde relaties met familieleden

 • Afgesloten herinneringen en onverwerkte emoties

Leer deze tekenen te herkennen en begin jouw helingsreis vandaag nog.


"The moment we commit to our own healing journey and become the hero in our story, we start to create space for change and the darkness can start to illuminate into the light."

Wat is innerlijk kind trauma?

Trauma is een pijnlijk moment dat in ons energetisch lichaam blijft sudderen totdat we het met liefde en bewustzijn benaderen. Innerlijk kind trauma is gekoppeld aan jeugdervaringen, zoals ongevallen, mishandeling, misbruik, verlies van dierbaren, pesten, onrustige gezinssituatie, emotioneel onbeschikbare ouders enzovoort. Jouw helingsreis begint met erkenning van het trauma en het creëren van een veilige ruimte om de emoties en herinneringen te onderzoeken. Met de juiste begeleiding en zelfzorg kun je jouw innerlijk kind omarmen en bevrijd raken van het gewicht van het verleden. Stap in het licht, waar duisternis kan transformeren in innerlijke vrede.


Wat is de kracht van het helen van kind trauma?

De voordelen van het helen van traumatische ervaringen uit onze jeugd gaat verder dan alleen emotionele genezing. Het zal ook direct invloed hebben op je gedrag, je overtuigingen en je algehele gezondheid. Wanneer goed, professioneel en zuiver uitgevoerd zijn dit nog meer voordelen die je kunt ervaren:

 • Verbinding met jouw innerlijk kind: dit bevordert het helingsproces en biedt ruimte voor persoonlijke groei en transformatie.

 • Overwinnen van belemmerende overtuigingen: die jou in de weg staan om je potentieel te leven en je groei in de weg staan.

 • Je heelt oude wonden en ruimte emotionele baggage op: hierdoor wordt het leven aangenamer en vrijer.

 • Heling op cellulair niveau: je heelt niet alleen op bewust maar ook op onbewust niveau, zelfs op celniveau, wat ruimte creeërt voor een diepgaande transformatie.

 • Je opent je hart: de poort naar je ziel, waardoor er meer ruimte ontstaat om liefde te ontvangen en liefde te delen.

 • Diepgaande inzichten: je ontvangt inzichten zowel op mentaal-, ziels-, en innerlijk kind niveau, die je inzicht zullen geven over terugkerende gedragspatronen.

 • Je voorkomt een Generatie-overslag: door zelf jouw traumatische ervaringen te helen voorkom je dat het trauma overslaat op de generaties na jou.

En zo zijn er nog veel meer voordelen die je op persoonlijk vlak kan gaan ervaren.


Wanneer je voelt dat je jouw helingsreis wilt beginnen is het fijn om op de volgende punten te letten:

 1. Kies voor een veilige bedding: kies voor een plek / persoon waar je je bij op je gemak voelt.

 2. Doe indien mogelijk research of benader iemand van horen zeggen.

 3. Wanneer je twijfelt: bel dan eerst even of stuur een mailtje. Soms kan een reactie van degene die een healing verzorgt je laten voelen met wie je te maken hebt.

 4. Luister en vertrouw op het stemmetje in hart: als er nieuwsgierigheid is of een verlangen kan het betekenen dat je er klaar voor bent om de heling aan te gaan. Laat angst geen controle nemen om het niet te doen.

 5. Wees geduldig en lief voor jezelf: wanneer je begint met helen van trauma dan heeft dat tijd nodig om het trauma te verwerken en te helen.

 6. Zorg goed voor jezelf: geef jezelf alle ruimte om dit proces en helende reis aan te gaan. Onderneem fijne, rustige en voedende activiteiten rondom het helen van het kind trauma.

Wil je graag meer weten over het helen van kind trauma dan verwijs ik je graag door naar mijn pagina hierover: klik hier. Tijdens de Innerlijk Kind Trauma heling biedt ik een veilige ruimte waarin je volledig gedragen zal worden, ik kan niet anders zeggen dan dat het effect transformerend kan zijn. Meer over de healing zelf lees je via onderstaande knop.


Innerlijk Kind Trauma Healing
Heel jouw Innerlijk Kind Trauma
Yolentha Ram - Energetisch Healer & Zielscoach

Mijn vader overleed toen ik elf jaar was. Dit was natuurlijk een enorme impactvolle gebeurtenis in mijn leven die een groot gat in mijn hart had gemaakt op onbewuste laag. De bijna 15 jaar die volgden waren heel pittig en ik leefde in een onrustige thuissituatie. Ik heb als tiener meerdere traumatische ervaringen gehad die mij op onbewust laag beïnvloeden en belemmerden. Na jaren veel aan innerlijk werk en zelfheling te hebben gedaan, onder andere middels plantmedicijn ceremonies en energetisch healingwerk, kan ik nu zeggen dat ik bijna volledig bevrijdt ben van al mijn jeugdtrauma's: ze hebben niet langer controle over mij.Neem gerust contact met me op bij vragen of als je nog meer meer informatie nodig hebt.

Ik sta je graag te woord.


In liefde,Medicijnvrouw van de nieuwe aarde

Energie- & Lichtwerker

Gids, Zielscoach & Energetisch healer

Sjamanistisch practicioner

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plantmedicijn ceremonies extra healingen, licht activaties en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!
24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page