top of page

Zelfheling is mogelijk, het begint bij jezelf

Bijgewerkt op: 17 mei 2023

Ik spreek uit eigen ervaring, ik heb het donker óók gekend. Die momenten in het leven dat je het allemaal niet meer ziet zitten, die momenten wanneer het je allemaal teveel wordt. Je kent het wel, je hebt geen overzicht meer, geen helderheid, geen rust. Er is geen ruimte voor zachtheid, geen ruimte voor zelfliefde. De frustratie, irritatie, boosheid en het verdriet groeit. Maar lieve jij... er is altijd een weg, het zelfhelend vermogen is zo sterk. Maar je moet uiteindelijk wel zelf de stappen voorwaarts zetten..


Ons zelfhelend vermogen

Er zijn veel momenten geweest in mijn leven waarin ik een beroep moest doen op het zelfhelende vermogen van mijn fysieke, mentale, energetische en spirituele lichaam. Vaak is dat ook het moment geweest dat ik het donker flink omarmde, erin weg zakte en er het lieft even in wilde blijven hangen.


Gek is dat, want ergens wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn; dat intens zware, verdrietige 'negatieve' gevoel van 'zijn'. Maar, door het donker te ervaren en te omarmen kon ik het op een bepaald moment gewoon laten 'zijn' en na verloop van tijd werd het dan vanzelf lichter. Dit is natuurlijk een leerproces geweest van jaren en lukt alleen wanneer we onze mind, ofwel het Ego niet de controle geven.


Het Ego staat heling soms in de weg maar draagt ook bij aan onze ontwikkeling

Het Ego kan juist uitdagen, 'negatieve' gedachten zullen je uitnodigen om 'erin' te blijven. At the end, geloof ik, dat als we het door hebben, het Ego juist bezig is om je te prikkelen een stap voorwaarts te zetten in plaats van achterwaarts. Wanneer we het Ego leren te begrijpen, en aanvoelen wanneer het zich aandient, kunnen we ermee gaan samenwerken en er van gaan leren. Het Ego kan ons veel over onszelf vertellen.Wanneer je continu alles overdenkt, er een label aanplakt of het persé wilt veranderen, dan is het vaak het Ego die de controle heeft.

Soms moet je dus niet in gevecht gaan met hetgeen waar je eigenlijk zo graag vanaf wilt. Want, door te vechten verkramp je en zet je jezelf vast in de energie waardoor deze niet stroomt. In mijn ogen zit er een negatieve lading op het in gevecht gaan met jezelf, al kan er ook een positieve lading zitten op 'vechten', namelijk: wanneer je vanuit een daadkrachtige mindset besluit stappen vooruit te zetten en niet op te geven.


Onthoud: energie = energie. Het wordt pas negatief of positief wanneer er een lading aan gekoppeld wordt. Dat doen we dus zelf.

Het moment van zelfheling wordt aangestuurd door ons hogere Zelf


Eerlijk is eerlijk, na een tijdje niks doen en blijven hangen in bijvoorbeeld het verdriet schopt mijn Ziel mij van de bank en wordt het tijd om weer iets te ondernemen zodat ik zelfheling kan ervaren.


Voor mij helpt het om te mediteren of te wandelen in de natuur, om te yoga'en, te sporten of te dansen, te schrijven of podcasts te luisteren of me te verbinden met rauwe cacao of een ander plant medicijn zoals kakau bliss. Dat is het moment dat ik meer de diepte in ga, in mijn verdriet, pijn, angst of vermoeidheid én dat zijn vaak ook de momenten dat ik me ervan los kan breken. Stap voor stap, want het hoeft niet altijd in één keer. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten, wat de lading verandert waardoor mijn levensenergie weer gaat stromen.


Dit is het moment dat ik een oude laag van mezelf afpel en transformeer. Net als een slang die haar huid om de zoveel tijd verliest, pel ik de lagen van mijn verleden af die nog aan mij vastzitten. Laag voor laag. Met de tijd transformeer ik in mijn ultieme liefdevolle, karma vrije 'ik' en kom ik steeds meer thuis in de Yolentha waarin ik me goed voel, rustig en met vertrouwen nieuwe uitdagingen aan kan gaan.


Alle ongemakken, trauma's en uitdagingen die we in het leven mee maken hebben een doel, namelijk; ze "overkomen" je (tussen aanhalingstekens want uiteindelijk heeft jouw ziel jouw leven voor 99% uitgekozen) OM je verder te brengen en om je te dwingen jezelf te gaan ontwikkelen. Om in die transformatie te stappen waar je ziel met smart op zit te wachten. Donker (stress, verdriet, pijn, onzekerheid), betekent dat jij klaar bent voor 'The next step...'.


Het zelfhelend vermogen

Het zelfhelend vermogen voor mij betekent dat je volledig vanuit je eigen kracht en met misschien een beetje hulp, de verbinding met jezelf en hetgeen je ervaart verdiept en je jezelf op alle niveaus (fysiek, mentaal, energetisch, spiritueel) heelt. Zonder medicatie, zonder (soms jarenlange) therapieën en dus niet in een "jaren" lange depressie of maanden durende burn-out valt.


Zelfheling, je kan zoveel doen om het te ervaren. Je bent zelf zo ontzettend krachtig. En soms, wanneer het even niet 'alleen' lukt dan kun je iets ondernemen en je laten helpen. Zoek hierin jouw gids, jouw mentor. Zoals mijn plant medicijn ceremonies met cacao en kakau bliss, dit is een prachtige ervaring voor de ziel en helpt je op weg om heling te vinden in de diepere lagen van jezelf. Je heelt, letterlijk, de wonden die verscholen liggen in je hart en je creëert ruimte voor nieuwe verfrissende inzichten.


Dankzij mijn eigen ervaringen in het donker weet ik dat ik jou misschien kan helpen. Ik ben letterlijk een gids voor zelfheling. Ik geef jouw lichaam, jouw energie en jouw ziel > richting. Het uiteindelijke stuk 'helen' doe je toch echt zelf, omdat je het kan.


In liefde,

Yolentha


New Earth Medicijn vrouw

Energie- & Lichtwerker

Gids, Mentor & Gidsend Healer

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plant medicijn ceremonies extra healingen, licht activatie en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page