top of page

"I found my Sankalpa to harmonize my Dharma…"

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

Ik was nog maar een jaar of 16 toen ik al voor een groep als trainster stond. Met mijn talent voor schaatsen mocht ik de talentvolle jeugd van een jaar of 11 training geven. Als ik er nu aan terug denk begrijp ik goed waarom het niet ging zoals het moest.


Ik was een leider, dirigent, degene die de touwtjes in handen wilde houden. Tja, ik had nog veel te leren als ‘lerares’. Inmiddels geef ik al ruim 17 jaar les: schaatsen, teambuilding activiteiten, fitness training, spinning etcetera.

Ik zou het nooit doen, mezelf een doorgewinterde docent noemen, ik ben immers nog lang niet uitgeleerd en voel me nog steeds zelf een leerling. Maar die 17 jaar geven me toch het besef dat het niet niks is.

Een paar jaar, gek genoeg toen ik vestigingsmanager was binnen de fitnessbranche heb ik minder tot geen les gegeven. Ik was druk met mensen aansturen en targets binnen slepen, een 50 uur durende werkweek was niks. Veel heb ik er van geleerd dat zeker maar jeetje, ik mis het niet. Stress, altijd moe en ik kwam zelf niet meer aan het sporten toe.


Ik werd er niet gelukkig van, vond geen liefde en plezier in mijn werk maar vooral veel gedoe.

Het maakte een persoon van me waar ik niet trots op was en waar ik vaak aan twijfelde.


“Ik heb liefde gevonden in wat ik nu doe,,

Het moment kwam daar dat ik weer les ging geven: yogales, want ik kon niet tellen op muziek dus een aerobicsles was niet aan mij besteed. Inmiddels geef ik ruim 5 jaar yoga- en pilatesles en functioneel training. En wauw, wat heb ik daarin mijn liefde voor mijn werk gevonden. Het roer om, wat je soms moet doen om je geluk te vinden, hoe spannend het ook is. De combi met mijn andere baan vind ik nu heerlijk.


Het loslaten van mijn vorige baan (een vaste baan met een goed salaris) was best spannend maar is het beste wat ik ooit heb kunnen doen. Zodra je besluit om iets los te laten ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Soms duurt het even maar het is echt zo. Het is vooral een manier jezelf opnieuw te vinden.


Het lesgeven in Vinyasa yoga en Pilates geeft mij liefde en harmonie in mijn leven. Ik zie en voel wat het voor mensen kan betekenen, iedere les is weer een cadeautje. Het brengt me verstilling en maakt me gelukkig.


“My Sankalpa is to share my learnings of life and love for nature, energy, people and their bodies and in that find ease. I found my Sankalpa to harmonize my Dharma,,

Een goede vriendin gaf me deze mooie uitspraak cadeau: "Geef me de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken.."


Sankalpa is een intentie die je vanuit je hart naar voren laat komen in plaats vanuit je verstand. Het is een plechtige belofte aan jezelf, vastberadenheid of wil waarin je je concentreert op een specifiek doel. Je laat het van binnenuit tot je spreken zodat je weet dat het uit zal komen. Het is een leidraad, een doel om iets te bereiken ofwel iets te veranderen in je leven.


Wat is jouw Sankalpa? Volgende maand meer over de betekenis van Dharma.
124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page