top of page

Holistisch leven tijdens quarantaine

Wat betekent holistisch nou precies? Een mooie vertaling en benadering is dat alles één geheel is. Holisme komt van het Griekse woord Holon wat ‘het geheel’ betekent. Uiteindelijk hangt alles met elkaar samen en is alles om die reden ook van invloed op elkaar.

Holistisch gelukkig

Holisme zegt ons dat alles met elkaar verbonden is; op energetisch, lichamelijk, mentaal en spiritueel niveau. Als wij veel negativiteit ervaren in onze gedachten heeft dat direct invloed op onze energiehuishouding, kunnen we fysiek klachten gaan ervaren en staan we verder af van onze spirituele connectie met de energie om ons heen. We ervaren geen heelheid maar mogelijk vooral onrust en stress.


Lucy en ik geloven er dan ook oprecht in dat alles wat je eet, hoe je beweegt en hoe je jouw energie verdeelt over de dag ontzettend van invloed is op hoe jij jouw leven ervaart.


Voel jij je tijdens quarantaine een gelukkig gezond mens?


Want ja, we zitten nu misschien meer binnen, hebben we geen ideale werkplek thuis, minder geld te besteden voor gezond eten, geen sport mogelijkheid en minder tot geen sociale afspraken. De FUN is er wel een beetje vanaf. Wij merken het op bij veel mensen om ons heen; het geduld begint op te raken en de lockdown duurt nu te lang. Een holistische benadering en visie in je leven zal je stimuleren met een heldere mindset en meer rust deze periode door te komen.


Omdat Lucy & ik iedereen altijd een holistisch leven gunnen hebben we om die reden met veel enthousiasme en passie een verrijkend holistisch detox pakket ontwikkeld die je op weg helpt naar een holistische manier van leven. Dit pakket zullen wij halverwege maart lanceren! Daarover straks meer..


We geven je een paar holistische tips & trics waar je alvast mee kunt beginnen;

  1. 20 Minute a Day Routine. Doe 20 minuten per dag iets waar je oprecht blij van wordt of waar je energie van krijgt. Want, ze zeggen, wanneer je minimaal 20 minuten per dag aan je persoonlijke ontwikkeling besteed, je daadwerkelijk verandering en groei kan integreren in je natuurlijke staat van zijn.

  2. Schrijf dagelijks op waar je je dankbaar voor voelt. Tip: download de app Spirit Junky voor inspiratie. Je kunt het natuurlijk ook in gedachten benoemen.

  3. Ons huis is letterlijk onze tempel (net als ons lichaam) en we brengen er op het moment veel tijd door. Reinig je huis daarom regelmatig om de verstoorde energie die zich er opbouwt te verwijderen. Tip: kies voor een air diffuser met etherische olie van Geurwolkje of gebruik wierook, salie of heilig hout. Inspireer jezelf met natuurlijke producten, kijk bijvoorbeeld eens op de websites van Betere producten en The Happy Soaps.

  4. Mediteren kan je helpen meer rust en heelheid te ervaren maar het is niet meteen voor iedereen even makkelijk. Als je het een kans wilt geven kun je kiezen voor luistermeditaties op Youtube of via mijn online platform op mijn website. Mediteren kan op ieder moment van de dag, probeer het uit en voel aan wat voor jou het beste werkt. Tip: in een aantal van mijn blogs staan fijne meditaties uitgeschreven, bijvoorbeeld deze: 'Chakra meditatie'

  5. Ruim je huis op en doe weg wat je al langer dan een jaar of anderhalf jaar niet meer hebt gebruikt. Meer overzicht in je huis betekent meer overzicht in je hoofd. Geef spullen ook eens gratis weg als je het kunt missen zonder er iets voor terug te verwachten. Koop geen onnodige dingen en bedenk goed waar je jouw geld aan uitgeeft.

  6. Eet gezonde voeding en matig je porties. Denk aan biologisch, seizoensgebonden en lokale voeding, in plaats van genetisch gemanipuleerde of bewerkte voeding. Haal voldoende groenten en fruit in huis zodat je altijd een gezonde maaltijd op tafel kunt toveren. Pas dit vaker toe in je leven en je maakt een belangrijk positief verschil. Een goede voorbereiding helpt hierbij; lees hierover Lucy haar blog met tips!

  7. Maak een lijstje met 5 gezonde recepten waar je altijd op terug kunt vallen in moeilijke, chaotische en onrustige tijden. Kies recepten uit met veel kleur, dan is de kans groot dat ze veel verschillende vitaminen en mineralen bevatten, je krijgt er al energie van als je ernaar kijkt!

  8. Misschien wel de belangrijkste: beweeg! Ga iedere dag dag naar buiten en kies een manier van bewegen uit. Minstens 30 minuten per dag of misschien tussen je werk door een paar keer per dag maar zorg ervoor dat jouw energie kan blijven stromen en je energetisch, fysiek en mentaal niet dichtslibt.

Een paar tips om je op weg te helpen is natuurlijk een mooi begin maar het echt toepassen is iets anders.


Wees consequent en daadkrachtig. Zet de knop in je hoofd om en schrijf op waar je mee wilt beginnen, begin klein met één of twee stappen.


Achter de schermen zijn wij druk bezig met de afrondingsfase van ons holistisch detox pakket van 10 dagen. In deze 10 dagen inspireren we je op weg naar een holistische manier van leven. Geef zowel lichaam als geest een frisse start en boost jouw immuunsysteem middels dit verrassende holistische pakket. Je zult holistisch balans ervaren in lichaam en geest maar ook op energetisch spiritueel niveau.


Wil je op de hoogte worden gehouden en weten wanneer dit mooie pakket online komt te staan? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven


Heel veel liefs,

Yolentha & Lucy


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page