top of page

Colombia, inspirerend & motiverend, wat een reis!

Bijgewerkt op: 9 feb. 2020

Zoals de meesten van jullie weten ben ik een aantal weken op reis geweest in Colombia, een reis die me een instens gevoel van positiviteit heeft laten ervaren. Een gevoel dat door mijn energiebanen stroomt en me rust en blijdschap brengt.


Mijn ervaringen en foto's van tijdens mijn reis lees je in de geschreven stukjes die te vinden zijn op www.polarsteps.com/yolentharam . In deze 'Story' wil ik vooral met je delen hoe de reis emotioneel gezien van invloed is geweest op mij als persoon, want alleen reizen doet iets met je; weg van alles wat bekend is, kom je thuis in je eigen lichaam en kom je in contact met wie je wilt zijn.


Een klein 'geheimpje' zal ik je verklappen, voordat ik vertrok was ik een beetje angstig en vroeg ik me soms af waar ik aan begon. "Ik heb het toch fijn hier in Nederland, waarom moet ik toch ook alweer zo nodig weg? Waar begin ik aan?" Bang om eenzaam te zijn, bang om zo lang weg te zijn van alles wat me dierbaar is en vooral een diepe angst dat mij misschien iets overkomt wat mijn familie erg veel verdriet zou doen en mij natuurlijk ook want ik ben nog lang niet klaar met dit leven. Normale menselijke zorgen die ronddwaalden in mijn gedachten en me een zwaar gevoel gaven in mijn hart.


Toch ben ik ook iemand die ervan houdt mezelf in het diepe te gooien en uitdagingen aan te gaan, ik keek er óók ontzettend naar uit om richting het onbekende te stappen. Eenmaal geland in Bogotà, Colombia viel alle druk van mijn schouders en landde ik met beide voeten op de Colombiaanse grond, de Aarde, niets anders dan dezelfde Aarde onder mijn voeten als in Nederland. Een geruststelling en zo voelde ik me; gerust en op de een of andere manier voelde het ook snel als thuis.


Colombia heeft me verrast, de Zuid-Amerikaanse sfeer en cultuur ademt Prana (levensenergie) & vreugde en dit wordt geuit middels muziek, dans, zang en kunst. Gedeeld met familie, vrienden en volledig onbekenden. Hoe moeilijk het leven er soms ook kan zijn, ik zag de mensen vooral lachen, plezier maken en volop genieten van die ene kans die het leven ze te bieden heeft.


Ik heb geleerd me volledig open te stellen voor ieder persoon; arm of rijk, blij of eenzaam en vanuit de positiviteit die ik ervoer ze te begroeten met een oprechte glimlach. Mijn hart verwarmde toen ik merkte hoe hartelijk dit ontvangen en beantwoord werd. Ik heb bijzondere gesprekken gevoerd met vluchtelingen uit Venezuela en bijzondere vriendschappen gesloten met medereizigers en Colombianen.


Iedere situatie waarin ik terecht kwam was mooi, ook als het lastig kon zijn ervoer ik het als positief. Deze emotie ademde ik in en uit, levensenergie (Prana) vulde mijn kern en ik voelde me er volledig op mijn gemak. Ik mocht er zijn wie ik wil zijn, doen waar ik zin in had en het werd door ieder mens en dier gewaardeerd. Zoals de natuur zich voortbewoog, bewoog ik mee en 'flowde' ik mee op het ritme dat het leven me er dagelijks te bieden had.


Mijn reis was inspirerend en het motiveert me het beste uit mezelf en uit mijn leven te halen en dit te delen met de mensen om me heen, dus ook met jullie.Lees hieronder mijn mooiste ervaring in Colombia, een ervaring die me verbond en hielp te aarden. Een plek waar ik vrijwel volledig offline was en moest vertrouwen op het goede van de mens en de kracht van de natuur.66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page