top of page

Hey jij daar! Groot levend organisme

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

Zo is het, jij bent eigenlijk één groot levend organisme. Ons hele lichaam is samengesteld uit meercellige organismen.


Wiki zegt (letterlijk overgenomen): een lichaam is het geheel van een meercellig organisme dat uit eigen lichaamscellen is opgebouwd. Deze cellen vormen voor elk organisme een uniek genoom. #wikimediawijsheid

Sta er nu eens bij stil dat alles om ons heen is opgebouwd uit meercellige organismen. Iedere cel met een uniek genoom, maar uiteindelijk allemaal ontstaan vanuit dezelfde oer energie. Jouw huis, meubilair, huisdier, auto, lepel, vork, het bed waar je in slaapt, alles wat je eet, et cetera.


De mensheid en al haar materiële belang heeft ooit ergens een start gemaakt, we zijn gevormd vanuit de natuur. Daarom is het ook zo belangrijk dat we weer in contact komen met de natuur. Via die weg verbinden we ons namelijk makkelijker met onze natuurlijke staat van zijn. En in die natuurlijke staat van zijn, zijn alle cellen in ons lichaam met elkaar in balans en kunnen zich in ieder geval makkelijker herstellen.


Terwijl op dit moment onze cellen vrijwel altijd verstoord zijn doordat we ons leven 'verkeerd' leven. Begrijp me niet verkeerd ;) maar daarmee bedoel ik dat we onze energie niet in balans houden, door te weinig beweging, geen juist voedingspatroon, te veel bankhangen, te veel werken, te weinig slaap, opgekropte emoties, je bedenkt het maar.


Uiteindelijk is de wereld ontstaan, zeggen de wetenschappers, vanuit een oerknal. In deze oerknal moet zoveel energie zijn vrijgekomen dat daarmee onze gezamenlijke moeder 'Aarde' is ontstaan.

Ja ook dat nog, we delen uiteindelijk allemaal dezelfde moeder! Het wordt misschien een beetje zweverig maar stel het je toch eens voor.


Omdat we zijn ontstaan vanuit dezelfde energie, maakt dat ons eigenlijk allemaal familie van elkaar. Mooi toch? Misschien verlicht dat de geest wanneer we weer eens boos of geïrriteerd zijn vanwege de actie van een ander.

Kijk maar eens naar deze familie zwanen, allemaal uniek op hun manier maar samen toch ook één geheel.


Ik heb mezelf dit weekend een healing cadeau gegeven en voor het eerst is het mij gelukt om mijzelf te helen door in te tunen op de hogere energiefrequentie die universeel gaande is. Lees ook mijn vorige story op Instagram over dit thema mocht je niet direct weten waar ik het over heb.


Anyway, ik kamp al twee jaar met polsklachten. Last van ganglionen en zware spanning in mijn onderarm spieren. Hierdoor ervaar ik een restrictie in mijn polsen waardoor ik mijn schouders niet meer boven mijn polsen kan krijgen. Super onhandig en onprettig als yoga docent natuurlijk! En eerlijk is eerlijk, ik zit ook echt wel eens met mijn handen in het haar omdat ik soms niet meer weet wat de beste behandelmethode is. Ik hoopte er sterk op dat mijn lichaam sterk genoeg is om zichzelf te herstellen, want van nature zouden mijn polsen geen pijn moeten doen.


Tijdens de zelfheling dit weekend begonnen mijn armen een voor een hevig mee te trillen en te schudden op de energiefrequentie; ik heb mijn armen en polsen nog nooit zo levendig en los ervaren.


Ik voelde aan alles dat mijn armen en mijn polsen werden geheeld. En waar ik vóór die tijd erg last had van mijn rechterpols, was deze pijn na deze heling ineens weg! WEG! Wauw... zo bijzonder. Ik merk ook wel dat ik dit nu moet onderhouden zodat de pijn niet terugkomt en ik weet dat dat een proces zal zijn.


Wat ik tijdens deze heling ervaarde is dat mijn linkerarm minder vrij meebewoog dan rechts. Over mijn rechter en ook dominante arm en hand had ik onbewust meer controle. Mijn linkerarm deed een beetje zielig, hield zich net als een klein kind stokstijf, hij voelde zich letterlijk buitengesloten. Laat ik nou ook de grootste restrictie hebben in mijn linkerpols. Deze zijde protesteerde en gaf me aan meer aandacht nodig te hebben van mij.

Kortom, om de energie in beide armen te herstellen moet ik ze allebei evenveel aandacht geven. Dus dat wordt afwassen en tandenpoetsen met mijn linkerarm en -hand vanaf nu. Zal wat meer tijd kosten, maar ik heb het er voor over om het uit te proberen! Ik wil graag luisteren naar dit soort ingevingen.


~ Yolentha ~

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page