top of page

De verscholen schoonheid in badschuim

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021


Ik zit niet vaak in bad maar afgelopen zondag avond verwende ik mezelf toch even met een heerlijk ‘zen’ momentje bij mijn zusje thuis.Normaal denk ik na 10 minuten meestal ''Het is mooi geweest,, maar nu had ik de rust om de ontspanning door me heen te laten stromen en de warmte van het bad mijn lichaam te laten verwarmen. Mijn zusje was zo lief geweest om er een heerlijk schuimbad van te maken en zelden heb ik daar zo van kunnen genieten.Het badschuim door je handen laten glijden en je lichaam ermee bedekken is natuurlijk gewoon leuk en fijn. Maar heb je wel eens echt goed gekeken naar de structuur van badschuim? Als je een flinke toet schuim in beide handen pakt en goed kijkt zie je dat het schuim bestaat uit allemaal kleine luchtbellen. Welke je ook zou kunnen bekijken als allemaal kleine ‘cellen’. De één wat groter dan de ander maar allemaal cel voor cel met elkaar verbonden.


Die verbintenis, wauw:)! Ik zat te staren in het schuim en verwonderde me over de structuur en alles wat ik er in kon vinden. Het licht, de glinstering, de verschillende kleuren, het geluid. Ik bewoog mijn handen heen en weer en raakte lichtelijk enthousiast toen ik zag hoe mooi alle kleine bellen op elkaar reageerden en met elkaar meebewogen. Sommige verdwenen, andere werden kleiner, groter of verdubbelden. Wha! Waanzinnig dacht ik, dit is hypnotiserend.


Het klinkt misschien vreemd maar het badschuim gaf me een rustgevend gevoel. Het gaf me een bevestiging van verbondenheid. Een bevestiging van de verbinding tussen het universum & de aarde en alles wat hiermee energetisch is verbonden. Al die kleine bellen, aan elkaar verbonden. Allemaal zielen, energetisch met en aan elkaar verbonden. We staan er niet bij stil maar we leven met elkaar in één groot energieveld, ontstaan uit dezelfde energie, uit dezelfde bron van energie. We delen deze energie niet alleen met elkaar maar ook met de dieren op deze aarde, ook met de natuur om ons heen.


Vandaag stond ik stil op een druk kruispunt en liet ik mijn blik rusten op alles wat er voor me langs bewoog: fietsers, auto's, honden, kinderen. Tussen al deze vormen van energie zag ik kettingen van verbindingen ontstaan. Kettingen van licht & energie. Mensen die het niet door hebben, elkaar niet kennen toch met elkaar verbonden.Alles wat energie heeft en zijn oorsprong kent uit de natuur, uit Shakti en haar Shiva, is één.
Het is wat, je zal waarschijnlijk nooit meer op dezelfde manier naar (bad)schuim kijken. Jezelf inzepen met schuim wordt vanaf nu een geweldige ‘Bliss’ ervaring. Een biertje drinken met een goede schuimlaag wordt vanaf nu nog lekkerder en een wandeling over het strand met je blote voeten door het schuim van de zee wordt een feestje.


Geniet van het schuim, de bellen, de verbindingen. Voel je niet alleen, wij zijn verbonden, wij zijn allemaal één.


Liefs mij.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page