top of page

Angst

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

In zoveel verschillende situaties kan het bestaan maar uiteindelijk gaat het maar om één en dezelfde vorm en emotie: Angst, het leeft in ons allemaal.


Hoe we er echter mee omgaan verschilt. De gebeurtenissen en ons verleden zijn in sterke mate van invloed op hoeveel waarde we geven aan een angstige gedachte of een angstig gevoel. Laat jij angst je leven wel eens beheersen?

Toen ik vorig jaar op reis ging had ik er bijzonder veel zin in, ik had gezonde spanning voor het avontuur dat voor me lag. Daarin lag zeker ook een stukje angst dat er iets met mij zou gebeuren en mijn familie daarmee te maken zou krijgen. Maar, toen ik er eenmaal was, was elk gevoel van angst verdwenen en genoot ik met volle teugen van alle kleuren die het leven me er te bieden had. Na mijn reis duurde het maar een paar weken voordat ik mezelf weer een beetje verloor in angstige gedachten: om de verkeerde keuzes te maken, angst om ‘nee’ te zeggen. De druk van de maatschappij haalde me uit mijn flow van relaxt zijn.


Het besef dat dit gebeurde was er en ik realiseerde me ook waar het vandaan kwam. Voornamelijk om een ander tevreden te houden, ook als het ten koste zou gaan van mezelf. Dankzij dit besef kon ik vanuit een open blik mijn angst ontleden en aanpakken. Hierdoor hoefde ik geen keuzes te maken die op angst gebaseerd waren, ik koos voor mezelf en volgde daarin de stem van mijn hart.

Is het moment nu daar? Dat jij je niet langer laat leiden door angst?

Ben jij je al bewust van je angst(en)? En hoe dit je leven belemmert in positivisme, liefde en euforie? Herken jij jezelf in één van onderstaande zinnen?

  • Ik wil iemand niet teleurstellen, wat moet die persoon dan wel niet van me denken? Straks raak ik hem of haar kwijt of doe ik hem of haar verdriet.

  • Ik ben bang om de verkeerde keuze te maken en daarmee iemand of iets te verliezen.

  • Straks gaat het mis? Ik kan beter blijven doen wat ik nu al doe en wat goed gaat.

  • Ik wil er niet alleen voor komen te staan dus houd ik iedereen om wie ik geef heel dicht bij me.

  • Ik wil de rust niet verstoren dus blijf ik doen wat ik nu doe.

  • Een goede baan waarin ik voldoende verdien is belangrijk, ik moet mijn gezin kunnen onderhouden.

  • Ik durf er niet voor te gaan, wat nou als dit mijn leven in negatieve zin beïnvloedt?

Zie je? Angst kan ons ontzettend beïnvloeden en energetisch beperken. Als ik je nu zeg, dat die leegte waar je bang voor bent op te vullen is met zelfliefde? Als jij voldoende houdt van jezelf, liefde ervaart in je pure bewustzijn, dan is er niks om angstig voor te zijn. Dan weet je dat alles goed komt en dat alles loopt zoals het moet lopen.


Wat nou als je per direct NU alle angst die er in je zit kon laten verdwijnen?

Wat zou er dan gebeuren? Wat zou je dan voelen? Welke keuzes zou je dan nu (wel) gaan maken?


Als je kunt gaan leven vanuit de waarheid die ligt in het gevoel van voldoening, zul je leven vanuit jouw innerlijke kracht. Vanuit je hart; daar vind je alleen maar pure liefde, geen onzekerheid, geen twijfel, geen angst. Geef je toe aan je angsten dan onthoudt je jezelf van spirituele groei.


Stel je iemand teleur? Dan is dat een emotie die hoort bij die persoon en is het aan hem of haar om daarmee aan de slag te gaan. Maak je een keuze en loopt die niet ‘goed’ af? Dan heeft het zo moeten zijn en kun je er alleen maar van leren.


Angst mag er natuurlijk gewoon zijn. Sterker nog, van de emotie angst kun je veel leren. Probeer er met een heldere blik naar te kijken; zonder te oordelen. Kun je in je angst duiken en je gevoel ontleden? Waar komt het vandaan? In je onderbewustzijn liggen de antwoorden op je vragen.

Omarm jouw angst(en), leer ervan en grijp controle over het leven van > jouw leven.


Als jij ‘A’ voelt, ga dan voor ‘A’ en niet voor ‘B’. Als jij iets voelt omdat je dat NU zo voelt, ga er dan voor. Wat heb je nou echt te verliezen dat niet weer te vinden is? Uiteindelijk is alles wat je nodig hebt zelfliefde en dat vind je alleen maar in jezelf. Vertrouw op je gevoel, op je intuïtie: dan is iedere keuze die je maakt en iedere uitkomst die daaruit voortvloeit goed. Om dit te kunnen begin je met het loslaten van je angst om te falen, te verliezen. Doe je dit? Dan ervaar je een innerlijke gloed van rust en zelfverzekerdheid.


Het grotere geheel is reeds voor je uitgestippeld, heb vertrouwen in je pad. Bewandel het met open armen, daadkracht en plezier. Laat angst, een emotie die ontstaat in je mind, niet de winnaar zijn en jouw ene leven in het hier en nu bepalen. ‘Take back control’ en laat jouw hart richting geven aan jouw leven.


“Durf met jouw Innerlijke licht in jouw eigen duisternis te schijnen. Jouw licht zal je niet laten verdwalen.”


~ Yolentha ~

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page