top of page
IMG-20190906-WA0012.jpg

Yoga en Pilates

In Haarlem en omgeving

Bij mij kun je terecht voor groepslessen, privé lessen, lessen op het strand, workshops en retreats in Haarlem en binnen- en buitenland.

Yoga

Yoga voor minder fysieke- en mentale gezondheidsklachten, voor minder stress, depressie en voor meer rust.

Vinyasa Flow yoga is een manier van bewegen waarin we middels een heerlijke flow, in verbinding met de ademhaling; body & mind balanceren.

 

We laten onze levensenergie (Prana) stromen en voelen ons daardoor vrijer, meer ontspannen en in verbinding met ons lichaam. Vinyasa Yoga kan zowel uitdagend als ontspannend zijn.

Op dit moment geef ik vaste groepslessen en yogalessen in Haarlem bij Glow Yogastudio en Life Fit Centre in Haarlem.

A97A3937.jpg
Duinen en zee

In jouw lessen voel ik de uitnodiging om helemaal mezelf te mogen zijn, dat gebeurt me bijna nooit tijdens yoga en vind ik heel bijzonder. Ik kan even alles loslaten en voel me na afloop gegrond, helder en energiek. Helemaal klaar voor een nieuwe dag (of week)!..

Janita. N.

Kopie%2520van%2520A97A4455_edited_edited.jpg

Pilates

Pilates voor minder fysieke klachten en voor een sterker en fitter mentaal en fysiek lichaam

Naast Yoga ben ik ook groot fan van Pilates. Beide bewegingsvormen sluiten mooi op elkaar aan en ondersteunen elkaar.

Pilates nodigt je uit 'mindfull' te bewegen. Dankzij Pilates wordt je je bewust van je lichaamshouding en kun je deze sterk verbeteren.

Het is een erg fijne les om blessures aan te pakken en te voorkomen. Met Pilates bouw je kracht op en wordt je leniger. 

 

Je verbetert je houding door te werken aan je core: buik, rug, bekken en schouders en werkt actief samen met je ademhaling.

Op dit moment geef ik een vaste groepslessen en pilateslessen in Haarlem bij Life Fit Centre in Haarlem. Verder begeleid ik met name mensen in privé pilates in Haarlem en omgeving.

Privelessen

Kies voor privé yoga- of pilatesles

Tijdens een privé les heb ik alle aandacht voor jou en kunnen we specifiek aan de slag met jouw behoefte en wensen. Misschien ondervind je gezondheidsklachten en wil je graag progressie boeken en verbetering ervaren middels yoga- of pilates. Tijdens een privé yoga- of pilatesles richt ik de les zo in dat deze voedend is en ten goede komt aan jouw lichaam, geest en energie. Hierin maak ik ook regelmatig te combinatie tussen yoga en pilates omdat deze heel goed samengaan. Met mijn ruim 15+ lesgeef ervaring als sportdocent en ruim 8 jaar lesgeef ervaring als yoga- en pilatesdocent heb ik veel kennis en kunde opgedaan die jou een biedend programma aan kan bieden. Het is mogelijk om eerst twee introductielessen te plannen om elkaar te leren kennen.

Op dit moment geeft ik privé yogales en privé pilateslessen in Haarlem en omgeving. Ik ben ook beschikbaar voor yoga of pilatesworkshops voor bedrijven.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
A97A4508 (1)_edited.jpg

Meer informatie nodig of een vraag?

Neem contact op en ik reageer zo spoedig mogelijk met een antwoord

Thanks for submitting!

Over mij

Naast dat ik diverse groepslessen in de week lesgeef, onder andere bij Glow Yogastudio en Life Fit Centre in Haarlem bied ik ook privé lessen aan, yogalessen op het strand en yoga workshops en retreats. Yoga bied voor mij altijd weer een kans om een verdieping op te zoeken in onszelf, middels beweging, ademhaling en meditatie brengen we rust in het hoofd en kunnen we dieper in contact komen met ons 'zijn'. Een staat waarin we gelukkiger zijn, rust ervaren en voelen dat we meer in verbinding zijn met onszelf. Pilates is een prachtige holistische bewegingsvorm waarin de uitnodiging ligt om mindful te bewegen en het lichaam van binnenuit sterker en leniger te maken. Ik geef les vanuit de authentieke pilates filosofie wat meer een therapeutische bewegingsvorm kent die dienend is voor het lichaam, de geest en energie. De focus ligt hierin op het sterker maken en stabiliseren van de core: schouders, rug, buik en het bekken.

Opleidingen en ervaring

2016 en 2018

Power Yoga 100+ en Pilates
AALO

Mijn yoga en pilates reis is begonnen bij de AALO met een Power Yoga cursus en Pilates cursus. Hierin zat onder andere anatomie en lesopbouw in verwerkt. Hierna ben ik 4 weken afgereisd naar Bali en heb ik mijn yoga practice daar nog meer verdiept.

2018 - heden

Vinyasa Yoga 300+
Glow Yogastudio

Bij Glow Yogastudio heb ik de Vinyasa teacher training gevolgd onder begeleiding van Daphne Koken en Claudia van Tier. Na de 200hrs opleiding heb ik nog diverse vervolg trainingen gevolgd en dat blijft zich herhalen. Verder haal ik veel inspiratie uit cursussen van Simon Park (Liquid Flow), Janet Stone en Tint Yoga.

2020 - 2021

STOTT Pilates
Kdans

Onder begeleiding van Jolanda Hoefnagel heb ik de STOTT Pilates opleiding in 2021 officieel afgerond. De opleiding was ik al eerder begonnen echter kon ik deze i.v.m. covid pas later officieel afronden. Naast deze opleiding heb ik nog diverse cursusdagen gevolgd, zoals onder andere ook een verkorte reformer training.

Yoga

Vinyasa Yoga staat voor verbinding met de natuur, je beweegt ritmisch met de adem en in de les worden alle stappen in een logische volgorde geplaatst. In mijn lessen kun je variatie verwachten, dat houdt het leuk en uitdagend voor iedereen. Je zult de uitnodiging ervaren dicht bij jezelf te blijven, grenzen te herkennen en uitdagingen aan te gaan.

 

Er is veel aandacht voor de fysieke ontwikkeling; ik geef verbaal  aanwijzigen en middels hands-on assists (als het mag) help ik deelnemers om beter in een houding te komen. Op een plezierige en ongedwongen manier rijk ik je handvaten toe die je, als je wilt, toe kunt passen in het dagelijks leven. Een vleugje spiritualiteit, niks zweverigs, juist heel erg down-to-earth.

 

ij Voor mijn lessen haal ik ook inspiratie uit het aanbod van Tint Yoga, Eccentrics en Pilates. Ik werk veel met energie (Prana), thema's van het leven, de chakras en het achtvoudige yogapad.velt.

Pilates

Pilates is een heerlijke les, gericht op het versterken van de core: rug, buik, bekken en schouders en van daaruit te gaan bewegen om het gehele lichaam sterker en leniger te maken. Middels een goede pilatesles werk je aan een betere houding en word je je bewuster van je lichaam.

In Pilates gaat het om precisie, de uitdaging is rustiger en kleiner te bewegen vanuit de dieper liggende spieren en stabiliteit op te zoeken in het lichaam tijdens beweging.

De uitnodiging is om mindful te bewegen en holistisch alle gebieden van het lichaam uit te dagen, te stabiliseren en sterker te maken. Daarin houd ik erg rekening met het correct uitvoeren van de bewegingen en heb ik een goed ook voor de kleinste details en verbeteringen. Leerlingen zeggen wel eens,

 

'Ze ziet alles...'

YOGA CITTA VRTTI NIRODHAH

Yoga is a way to stop the fluctuations of the mind.

Yoga frees you of the drama, the tradegy, the saga your mind creates and allows you to experience your True Self.

Patanjali ~ Yoga Sutras

bottom of page