OVER YOLENTHA

Ik ben geboren en getogen in Friesland en op mijn 18e naar Amsterdam verhuisd voor de HBO opleiding Sport, Management en Ondernemen. Tegenwoordig woon ik met mijn twee katten in het mooie Haarlem, waar ik geniet van de stad en vooral van de zee, het strand en de duinen.

 

Door zelf altijd fanatiek te sporten, ontstond er een fascinatie voor het menselijk lichaam, interesse voor een gezonde leefstijl en goede manier van bewegen welke past bij het lichaam.

 

Tijdens en na mijn studententijd ben ik werkzaam geweest binnen de fitnesswereld en deed ik veel aan krachttraining. Zodoende kwam ik ook in aanraking met yoga en pilates.

 

Yoga heeft mij geholpen meer in contact te komen met mijn lichaam en heeft me bewust gemaakt van mijn gedrags- en gedachtepatronen. Vinyasa Yoga vind ik de prettigste vorm waarin ik volledig één kan worden met mijn energie, los kan laten en kan genieten. 

Pilates bracht mij dichter bij het bewegen vanuit mijn core en hoe dieperliggende spieren voor stabiliteit en kracht kunnen zorgen ook tijdens het beoefenen van yoga. De combinatie tussen yoga en pilates vind ik geweldig. Beide lessen ondersteunen elkaar op een hele positieve manier en voorkomen veelvoorkomende blessures in bijvoorbeeld yoga. 

Movement training is voor mij functioneel trainen met het eigen lichaam, o.a. met behulp van gewichten ofwel materialen die je vindt in de omgeving. Een heerlijke uitdagende manier om conditie op te bouwen en sterker te worden. 

Ik ben werkzaam geweest op vele sportevenementen en heb er ook meerderen georganiseerd, vanuit die ervaring organiseer ik ook met veel plezier en met regelmaat diverse workshops.

 

Naast mijn werkzaamheden als coach & trainer ben ik ook werkzaam als clubmanager bij L.T.C. Festina waar ik mijn organisatie skills nog verder uit kan bouwen en ondersteunend ben aan het bestuur en de leden. 

 

Ik zie het leven als een bron van inspiratie, alles wat er in gebeurt heeft een reden waarvan we kunnen leren en door kunnen blijven groeien. 
 

Persoonlijke aandacht, technische know-how, nuchterheid en ook zeker een vleugje humor kun je verwachten in mijn lessen. Je zult de ruimte voelen volledig jezelf te mogen zijn en te bewegen vanuit de mogelijkheden die jouw lichaam jou zal bieden. Blijf jezelf, herken en accepteer je grenzen en geniet. 

Ik hoop je snel een keer te mogen verwelkomen in één van mijn lessen, workshops of voor een privé sessie welke ook bij mij te boeken is.

 

"Uit het hoofd, naar de adem, naar het hart.."

Lieve groeten Yolentha

 

"Let life and things that happen in it, inspire you to learn, grow, accept and to evolve. Separate the ego from the conscious and allow the body to move with the conscious. Find your flow and be like water. 

Life is a series of natural and spontaneous changes. Don't resist them - that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like. (Lao Tzu)

Constant change is an inherent part of the cause and effect nature of life - Parinamavada" 

 

With love, 

Yolentha