logo-yolentha-grijs tranparant.png

OVER YOLENTHA

Een geboren en getogen Friezin, een plek waar ik nog steeds graag thuis kom: Friesland. Het nuchtere karakter van een Friezin heb ik met me meegedragen toen ik verhuisde naar Amsterdam en aan de HBO opleiding Sport, Management en Ondernemen begon. Inmiddels ruim 15 jaar verder woon ik in het mooie Haarlem, met mijn twee katten Luna & Milan en geniet ik volop van het samenzijn met mijn vrienden en de natuur: de zee, het strand, de bossen en duinen.

Door altijd fanatiek te sporten ontstond er een fascinatie voor het menselijk lichaam, interesse voor een gezonde leefstijl en goede manier van bewegen welke past bij het individu.

Ruim 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met Yoga. Het heeft mijn ogen geopend voor een grotere bijna ontastbare wereld. Dankzij Yoga vind ik meer rust in wil ik wil zijn, in wat ik wil doen en ben ik mij bewust van mijn gedrags- en gedachtepatronen.

Vinyasa Yoga is de stijl waar ik alles in kwijt kan en de verbinding met de natuur en Prana (levensenergie) aan kan gaan.

Pilates bracht mij dichter bij het bewegen vanuit mijn core en hoe dieperliggende spieren voor stabiliteit en kracht kunnen zorgen ook tijdens het beoefenen van yoga. De combinatie tussen yoga en pilates vind ik geweldig. Beide lessen ondersteunen elkaar op een hele positieve manier en pilates helpt veelvoorkomende blessures in bijvoorbeeld yoga te voorkomen. 

Movement training is voor mij functioneel trainen met het eigen lichaam, o.a. met behulp van gewichten ofwel materialen die je vindt in de omgeving. Een heerlijke uitdagende manier om conditie op te bouwen en sterker te worden.

Schrijven is één van mijn passies. Op papier kan ik mijn gevoel kwijt en ik vind het een eer dat mijn Stories met zoveel plezier worden gelezen. 

Motivatie en inspiratie voor mijn lessen en workshops haal ik uit gelukzalige (leer)momenten en de uitdagingen die het leven mij te bieden heeft. Het helpt me te groeien. Een dagelijks proces en naar mijn idee reuze interessant. Ik zie het leven als een bron van inspiratie, alles wat er in gebeurt heeft een reden waarvan we kunnen leren en sterker van worden.  

Mijn passie om bij te kunnen dragen in het welzijn van ander maakt van mij een zeer gedreven en passievolle docent. Jaarlijks volg ik meerdere cursussen en workshops van mijn favoriete docenten (o.a. Daphne Koken, Claudia van Tier, Simon Park, Janet Stone..), ik hecht veel waarde aan jaarlijkse bijscholing. Zo houd ik mijn lessen creatief, inspirerend, uitnodigend en uitdagend.

Persoonlijke aandacht, technische know-how, nuchterheid en ook zeker een vleugje humor kun je verwachten in mijn lessen. Je zult de ruimte voelen volledig jezelf te mogen zijn en te bewegen vanuit de mogelijkheden die jouw lichaam jou zal bieden. Blijf jezelf, herken en accepteer je grenzen en geniet. 

Ik hoop je snel een keer te mogen verwelkomen in één van mijn lessen, workshops of voor een privé sessie welke ook bij mij te boeken is.

 

"Uit het hoofd, naar de adem, naar het hart.."

Namasté,

Yolentha

 

"Let life and things that happen in it, inspire you to learn, grow, accept and to evolve. Separate the ego from the conscious and allow the body to move with the conscious. Find your flow and be like water. 

Life is a series of natural and spontaneous changes. Don't resist them - that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like. (Lao Tzu)

Constant change is an inherent part of the cause and effect nature of life - Parinamavada" 

 

With love, 

Yolentha