top of page
Zoeken

De liefdevolle energie in jou komt naar de oppervlakte dankzij het pure karakter van Raw Cacao

Bijgewerkt op: 15 jul. 2022

Ik kan het me nog goed herinneren; mijn schaatsavonturen op natuurijs in mijn jongere jaren. De heerlijke vrieskou op mijn gezicht en de gezelligheid op het ijs om me heen. Opwarmen gebeurde vrijwel standaard met een kopje warme chocolademelk.


Tegenwoordig drink ik chocolademelk op een heel andere manier. Ik gebruik Raw Cacao, gekocht in een bio-wde-liefdevolle-energie-in-jou-komt-naar-de-oppervlakte-dankzij-het-pure-karakter-van-raw-cacaoinkel of online, voeg wat heerlijke kruiden toe en het is genieten geblazen! Rauwe cacao is zoveel puurder en voller van smaak. Mijn zintuigen openen zich en ik voel dat de energie letterlijk begint te stromen.


Mijn hart opent zich liefdevol en ik ervaar zachtheid en acceptatie richting mijn gedachten en keuzes in het moment. Er zijn momenten dat ik van vreugde dans in mijn eentje, zo goed voel ik me, dankzij de heerlijkheid van rauwe cacao.


Ik durf te wedden dat de meesten van ons niet weten hoe puur en krachtig het product cacao eigenlijk is. Zolang het niet bewerkt is en het zo puur mogelijk gekocht wordt, kunnen we er fysiek, mentaal en op energetisch niveau veel aan hebben.


Maar wat doet Raw Cacao in haar puurste vorm nou precies? Gelukkig is er wetenschappelijk veel bewezen over de voordelen van cacao (lees Raw Cacao..) en hoef ik hier niet met veel bewijslast te komen om jullie te overtuigen dat wat ik schrijf valide punten zijn. Rauwe cacao wordt gezien als een superfood. Het is een puur natuurproduct waarbij je in de kleinste hoeveelheden al grote (interne) effecten kunt ervaren.


Ten eerste is rauwe cacao zeer goed voor de doorbloeding, want het verwijdt je bloedvaten. Het geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel ‘lekkere trek’ hebt, en zit vol met antioxidanten zoals koper, ijzer en vitamine C. Het is zit ook nog eens boordevol magnesium. Raw cacao is een flinke boost voor je immuunsysteem, je krijgt er meer energie van op een heel natuurlijke gezonde manier.


Het stofje anandamide (Ananda betekent ‘vreugde, blijdschap, opgewekt, vrolijkheid’) zit in cacao en geeft je dat liefdevolle gelukzalige gevoel. PEA fenylethylamine zit ook in Raw Cacao, dit verhoogt je energieniveau en helpt je onder andere te focussen. Helaas zijn de meeste cacaoproducten die we in de supermarkt kopen van verminderde kwaliteit. De vitamines en mineralen zijn in deze producten gering aanwezig vanwege bewerking. Het is bijvoorbeeld te hoog verhit en/of vermengd met andere producten zoals suiker of melk.


Rauwe cacao activeert onze rechterhersenhelft, die ons spirituele ervaringen laat ervaren en helpt om het complete plaatje te zien. Onze rechterhersenhelft staat in verbinding met onze gevoelens, intuïtie, en brengt ons creativiteit en helderheid. Mooi weetje is dat onze rechterhersenhelft verbonden is met de linkerzijde van ons lichaam en dus met ons hart. Onze hartenergie begint dankzij het puur-natuur-karakter van rauwe cacao vol overvloed te stromen.


Ik geniet natuurlijk extra van de spirituele ‘touch’ van dit product. Nu ik ervaar hoe liefdevol en energetisch het product is, neem ik het ook met meer bewustzijn tot me. Bijvoorbeeld voor een meditatie of juist erna. Meer informatie over cacao en mijn ceremonies deel ik ook graag hier met je.


Vrijwel altijd, voordat ik aan mijn heerlijke kopje cacao begin, spreek ik een intentie of wens uit die past bij het moment en bedank ik Moeder Aarde voor haar energie.

De kwaliteit en kenmerken van cacao passen heel erg bij mij als persoon en bij mij als docent. Het is dan ook een droom dat ik anderen deze liefdevolle ervaring kan laten ervaren via de Cacao Journeys die ik organiseer tijdens workshops en retreats en waarin ik de verbinding maak met yoga, meditatie en (sound) healing. Dit is natuurlijk een meer verdiependere ervaring dan wanneer je thuis aan je kopje cacao drink zit:). Meer liefde betekent voor mij een begin van een mooiere wereld.


Ik deel graag 2 eerlijke recepten met je:


Raw cacao in je smoothie: blend een eetlepel raw cacao door je smoothie. Bv. Met plantaardige melk, ½ avocado, 1 banaan en 1tl kaneel.


Een van mijn favorieten ‘Raw warm cacao drankje’: kopje plantaardige melk, 1tl kurkuma, 1tl cayennepeper en 1tl koek & speculaaskruiden voor 15 minuten op zacht vuur laten trekken. Voeg 1,5 theelepel rauwe cacao toe (zie ook verpakking) en laat nog eens op zacht vuur trekken. Voeg naar smaak nog wat honing of agave siroop toe.


Geniet!

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page