top of page

Trauma's helen met behulp van plant medicijnen

Bijgewerkt op: 14 sep. 2022

Soms kunnen trauma's zo diep weggestopt zitten in ons onderbewuste dat we er geen idee van hebben dat ze er zijn. Maar, we voelen het dan vaak wel, dat iets niet stroomt. Dat iets ons er van weerhoudt om echt gelukkig te zijn. Ik kan een boek schrijven aan ervaringen over mijn eigen opgebouwde trauma's alleen al uit dit leven. Want ook trauma's uit vorige levens kunnen van invloed zijn op hoe we ons voelen. Plant medicijnen hebben me geholpen dit in te zien en trauma's te helen.


Mijn allereerste reis met moeder Ayahuasca

Ik was vooral heel nieuwsgierig, voelde niet persé dat er iets geheeld moest worden en ging er ook niet naartoe met een specifieke vraag. Het plant medicijn riep me, al een tijdje, het was tijd om haar te ontmoeten.


Ik had al veel innerlijk werk gedaan middels yoga en meditatie dus ik dacht dat ik al heel ver was. Ik voelde me aardig spiritueel ontwikkeld maar mijn eerste reis met moeder Aya was boven verwachting zo bijzonder en van buitenaards niveau. Ik deel mijn eerste Ayahuasca ervaring niet in dit blog, dat gaat niet, want het is teveel om op te noemen. Binnenkort deel ik mijn gehele eerste reis middels een podcast aflevering. Voor nu deel ik een inzicht over één onbewust trauma die mijn leven enorm beïnvloedde zonder dat ik het doorhad.


Ik reisde terug naar diepe lagen van mijn onderbewuste en ervoer dat ik weer kind was. Er kwamen herinneringen terug van de tijd van mezelf als kind, samen met mijn vader. Herinneringen die ik kwijt was, mijn vader overleed namelijk toen ik elf was en van vóór je zesde vergeet je het meeste. Ik voelde alleen voor dit deel van de reis al zoveel dankbaarheid, want ik kon mijn vader weer voelen, ruiken én aanraken. Van het verleden reisde ik verder naar het heden en naar de toekomst en kwam er een weerzien met mijn vader. Hij nam me aan de hand tijdens mijn reis. In deze reis kwam het besef dat ik een heel diep trauma rondom zijn verlies in mijn hart bij me droeg, wat enorm tekenend was voor al mijn relaties tot dit moment toe. Ik bleek op onbewust niveau erg angstig te zijn om mensen kwijt te raken om wie ik veel gaf, dit werd ineens heel zichtbaar en voelbaar. Vanaf dat moment kon ik dit stuk aankijken en gaan helen en werd ik minder afhankelijk van de liefde en van het respect van anderen. Het was het moment dat ik de liefde begon op te zoeken in mezelf én het was het startpunt van een enorme spirituele groeispurt.


Trauma's worden opgeslagen in het onderbewuste, in een deel van je hersenen die het niet kan plaatsen. Het blijft hier sluimeren en dit kan veel energie kosten, het heeft invloed op hoe je je voelt, op hoe je je gedraagt en hoe je in het leven staat.

Reizen met psychedelica zoals mushrooms en truffels heeft onzichtbare deuren voor me geopend

Mijn allereerste ervaring met psilocybine was met het plant medicijn kakau bliss, wauw.... Er opende zich een wereld voor me waarvan ik niet wist dat het er zo uitzag. Dankzij mushrooms en truffels begrijp ik het universele spectrum veel beter, ervaar ik het begrip energie beter èn ben ik enorm gegroeid in mijn persoonlijke talenten. Ze hebben me geholpen mezelf meer te belichamen waardoor ik mezelf, als ziel, veel beter heb leren te begrijpen en nog steeds is dit een proces wat oneindig is.


Psilocybine Kakau bliss (ook wel bekend als choco bliss) heeft me onder andere laten inzien dat ik nog een trauma vasthield in mijn onderbewuste wat te maken had met de sterfdag van mijn vader. Op die dag voelde ik me zo hulpeloos, ik was te laat in het ziekenhuis om afscheid van hem te kunnen nemen en heb mezelf dit al die jaren kwalijk genomen. Ik hield onbewust veel verdriet vast op dit stuk wat er voor zorgde dat ik een angst om iets mis te lopen, wat voor mij belangrijk lijkt, bij me droeg. Dit is een typisch voorbeeld van een jeugdtrauma die invloed had op mijn volwassen leven.


Trauma's en problemen in het nu hebben vaak te maken met een gebeurtenis uit het verleden, in dit leven of een vorig leven. Soms heb je simpelweg hulp nodig om dit aan te gaan. Een plant medicijn kan hierin een gids en mentor zijn, met behulp van goede professionele begeleiding.

Een trauma kan diep weggestopt zitten, soms zo diep dat we het niet doorhebben dat we het bij ons dragen. Het kan dan onbewust effect hebben op hoe we ons voelen en op hoe het ons beperkt in ons leven. Merk je dat je niet optimaal gelukkig bent en niet volop geniet van het leven? Ervaar je dat bepaalde gedragspatronen maar terug blijven komen of blijf je een emotie voelen rondom een bepaalde situatie die je maar niet kunt plaatsen? Misschien zit er meer achter dan je nu in de gaten hebt.


Ik ben graag eerlijk met je; reizen met plant medicijnen kan risico's met zich meedragen. Het is niet voor iedereen weggelegd. Vaak is het zo, dat een plant medicijn of begeleider (persoon) op een bepaald moment herhaaldelijk op je pad blijft komen, dat kan een 'roeping' zijn, een teken. Voor degenen die al op een bepaald niveau innerlijk werk hebben gedaan en hier mee bezig zijn kan het een logische stap zijn om af te reizen in de diepere lagen van het bewustzijn. Maar, heeft iemand nog nooit innerlijk werk verricht, is iemand nog niet spiritueel onderlegd of zich bewust van bepaald gedrag of bepaalde trauma's dan kan een plant medicijn ontzettend "overwhelming" zijn. Daarom is het belangrijk om zoiets te doen onder professionele begeleiding met een ervaringsdeskundige.


Weet, dat je een ceremonie kan inplannen op verschillende manieren; je kunt kiezen voor een privé ceremonie- of groepsceremonie. Weet ook dat een groepsceremonie altijd met een fijne groep mensen zal zijn die er hetzelfde instaan als jij. Spannend is het altijd, bijzonder liefdevol is het ook.


Ik zeg vaak; "Een plant medicijn en een ceremonie doen 20% van het werk, het is aan de persoon zelf om aan de slag te gaan met de ontvangen inzichten." Een opgebouwd trauma heeft een doel, het wil je namelijk verder brengen op je pad van transformatie en persoonlijke ontwikkeling, het is een wake-up call.


Weet dat ik je ook nazorg en begeleiding aanbiedt voorafgaand, tijdens en na een ceremonie. Een Soul Search begeleidingstraject kan op maat van jouw behoefte worden samengesteld.


In liefde,

Yolentha


'New Earth' Medicijn vrouw

Energie- & Lichtwerker

Gids, Soul Search Mentor & Begeleidend Genezer

Yoga & Pilatesdocent


Volg mij via Instagram

Volg mij via Facebook


ps. Wist je dat ik tijdens de plant medicijn ceremonies extra healingen, licht activaties en transmissies geef die jouw proces van heling, transformatie en thuiskomen in jezelf versterken en versnellen? Meer info via de link!351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page